- Ingen dag er lik

ÅKP Blue Innovation Arena er en smeltedigle. - Hver eneste dag skjer det noe spennende, man vet aldri helt hva arbeidsdagen vil bringe.

ÅKP
EllenTorset2.jpg

ÅKP Blue Innovation Arena består av både student-, startup- og scaleup-lab, kontorer og møterom, katapultsenteret Digicat og visningsrommet som kalles 360-rotunden. Uten tvil en av regionens travleste møteplasser. Her møtes  studenter, gründere, bedriftseiere, investorer, forskere, nøkkelpersoner fra kommune og flere. Og midt i dette finner vi Ellen Torset som er leder for markedsaktiviteter.

Stort mangfold

Mulighetene til å utvide nettverket sitt her er uvurderlige! Og hele tiden lærer man noe nytt i møte med andre.

Det er så mye forskjellig som skjer her. Man drar på jobb og tenker: «Hva skjer i dag, mon tro?» Denne spenningen som opprettholdes ved så stor variasjon fra dag til dag, gir ekstra glede ved å være her, sier Ellen. Fortsatt, selv etter at innovasjonsarenaen har vært i bruk i tre år, får folk en wow-opplevelse av å komme inn dørene her. «Her var det fint!», forteller hun at det stadig vekk utbrytes. ÅKP er opptatte av å vise frem det gründerne arbeider med, stråler hun.  

ungforum 6.jpg

Der folk møtes

Startup-laben er tiltenkt gründere og entreprenører som vil utvikle nye forretningsideer og etablere egen bedrift, mens Scaleup-laben er for eksisterende næringsliv som søker å videreutvikle ideer eller prosjekter. Studenter, studentbedrifter og andre besøkende kan benytte seg av gruppebordene og skjermene her, forklarer Ellen og peker mot arbeidssonen like utenfor hennes egen kontordør, som alltid står på vidt gap. Målet er å bidra til raskere vekst, både for nyoppstartede- og veletablerte bedrifter. Og ÅKPs mentorkorps er tilgjengelig for alle som ønsker det, understreker Ellen.

Vi skal være Norges mest fremtidsrettede test- og innovasjonssenter for utvikling av virtuelle prototyper, digitale tvillinger og simuleringsmodeller, forklarer hun. Omtrent 1000 mennesker er innom her månedlig, og vi hilser på dem alle sammen, gir en omvisning til dem som ønsker det og setter folk i kontakt med hverandre.

Her er alle velkomne!

Lærer hele tiden noe nytt

Rundt lunsjbordet kommer man lett i prat med «hvem som helst» om «hva som helst». Hun ramser opp en rekke temaer hun selv har «snublet over» i prat med kollegaer og besøkende: vindmøller til havs, journalistikk, fiskehelse, FNs bærekraftmål og gresshopper som omgjøres til mat.

Hun legger til at det er utrolig fint å se hvordan mennesker vokser ved å være en del av miljøet i innovasjonsarenaen. Noe av forklaringen tror hun ligger i at det er fritt frem for å spørre om alt mulig, ingen rynker på nesen, ingen spørsmål er dumme – her samtales og læres det hele tiden noe nytt. Ellens behagelige og blide vesen er smittende. Hun viser frem de ulike sonene i arenaen og er nøye med å fremheve gründeres egne arbeider, som vises igjen i veggpryd, belysning, lyddemping, i videosnuttene som ruller på skjermene og på matbordet rundt lunsjtid.

Anerkjent metode for entreprenørskap 

I tillegg til ÅKP, står også SIVA, Møre og Romsdal Fylkeskommune, Ålesund kommune og Tafjord Kraft som eiere av innovasjonsarenaen. Sparebanken Møre er en viktig støttespiller.   

ÅKP gjennomfører jevnlig egne programmer med utgangspunkt i MIT-metodikken, utviklet ved prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. På veggen i startup-laben henger en fargerik «slange» som forklarer de 24 entreprenørskaps-stegene. Metoden er internasjonalt anerkjent og brukes av bedrifter verden over.

ernavr.jpg
Erna tester VR som verktøy fro design av skip og utstyr

Virtuell virkelighet

Sentralt i arenaen ligger Digicat – katapultsenteret som skal gi støtte i ulike deler av innovasjonsløpet. Ved hjelp av høyteknologiske løsninger som AR, VR, digitale tvillinger mm., kan prototyper testes, samt design og produkt planlegges og utvikles. Katapulten er også nyttig i forbindelse med markedsføring og salg, ettersom kunder kan oppleve produkt og leveranse før de eksisterer i virkeligheten. 

Hyppige besøk

Ikke rent sjeldent kommer store delegasjoner fra utlandet for å lære av ÅKP, se hvordan mennesker, teknologi og kunnskap kobles sammen med mål om å utvikle nye produkter, tjenester og løsninger. Ellen avslutter med å oppfordre enhver som er nysgjerrig på innovasjonsarenaen til å ta en tur innom.

robert startup.jpg

 Flere gode historier fra ÅKP finner du her

Skal du starte bedrift? Fyll ut skjema så tar vi kontakt!

Legg igjen kontaktinformasjon så vil ta kontakt så snart vi kan


Personvernerklæring:

Ja, jeg har lest vilkårene i ÅKP AS personvernerklæring (privacy policy) og godtar at mine personopplysninger behandles i samsvar med denne.

This site is protected by ReCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply