Start skaper liv

Start Ålesund fremmer entreprenørskap for studenter ved NTNU.

ÅKP
Elisabeth Hammerø_Start_Ålesund.jpg

Elisabeth Hammerø er andreårs shippingstudent ved universitetet i Ålesund. Ved siden av studiet, går det mange timer med til arbeidet hun har tatt på seg for Start Ålesund, som tidligere prosjektleder og nåværende HR-ansvarlig.- For bevisstgjøringens skyld, skriver jeg faktisk timeliste dette semesteret. Jeg har bedt de andre i organisasjonen om å gjøre det samme, sier hun. Excelarket hun blar opp på skjermen viser at hun har 90 frivillige arbeidstimer bak seg, bare i januar 2020. At mye tid og ressurser legges ned i Start, vitner først og fremst om stor motivasjon.

Høye søkertall

- Vi bruker en strategisk markedsføringsplan for å tiltrekke oss de som ønsker å lære, utvikle seg og gjøre en innsats. Dette har resultert i høye søkertall. 

Elisabeth Hammerø, Start Ålesund

- Med faste intervjurammer luker vi ut de mest motiverte. Det er gøy å se at flere studenter ønsker å engasjere seg på campus. Det er omlag 30 studenter som årlig får muligheten til å bidra inn i den populære organisasjonen, som to år på rad er blitt kåret til Norges beste Start-lag, blant 19 lag over hele landet.  

God verktøykasse

Hammerø ser den intense jobbingen for Start Ålesund som verdifull. Hun nevner flere erfaringer hun mener å ville få bruk for i arbeidslivet. - Du bygger deg et stort nettverk, av både studenter og personer i næringslivet.   

Start1.jpg
Start Ålesund

Vil ha større nærhet

Ellen Torset hos ÅKP står med åpne armer når vi studenter kommer innom innovasjonsarenaen. 

Mange er svært imøtekomne her på Norges mest næringsnære Campus. Men Hammerø kunne ønske at de var enda tettere på næringslivet. Hun er overbevist om at studentene til dels er en ubenyttet ressurs som både under og etter studietiden kan bidra til å drive næringslivet fremover.

Rekruttering, ungt talent, mangfold, det digitale skiftet. Teknologien er der, men at det er menneskene som er den virkelige nøkkelen til fremdrift.

Engasjement av betydning

Til tross for at studentene driver organisasjonen som en fullverdig bedrift, blir de møtt med sprikende respons. Alt fra næringslivsrepresentanter som vantro hever på øyebrynene, til bedriftseiere som ringer engasjert etter å ha hørt dem på radioen. - Noen har «skjønt det» og tar oss på alvor, understreker Hammerø. Hun nevner flere navn og bedrifter i Møre og Romsdal, «ildsjeler som ser verdien av studenter».

- De bidrar med både økonomisk støtte, eget nettverk og kompetanse. Mennesker og bedrifter som dette er avgjørende for at vi kan drive med det vi gjør – og lykkes!  
Start_Ålesund_Fellesbilde.jpg

Flere gode historier fra ÅKP finner du her

Skal du starte bedrift? Fyll ut skjema så tar vi kontakt!

Legg igjen kontaktinformasjon så vil ta kontakt så snart vi kan


Personvernerklæring:

Ja, jeg har lest vilkårene i ÅKP AS personvernerklæring (privacy policy) og godtar at mine personopplysninger behandles i samsvar med denne.