Fullt hus på pet-food presentasjon

Den 6. desember møttes marin ingrediens næringen, forskere, pet-food interesserte og dyreelskere for å hente ny innsikt om pet food-markedet. Etter ønske fra våre medlemmer, ble det bestilt en markedsrapport fra Euromonitor om pet-food sektoren 2022. Denne ble presentert og ga forsamlingen god innsikt i trender og adferd i voksende markeder som USA/Asia og enkelt land i Europa.

ÅKP
petfoodpres_hege.jpg

Sentralt i markedsrapporten var trender og kjøpsadferd i de ulike markedene. I tillegg til ny innsikt fra markedsrapporten fikk vi besøk av pet food-eksperter fra Hofseth Biocare og Rimfrost og Hege Rosenhaug fra Felleskjøpet Agri. Hilde Mosand, Senior Vice President – Pet Nutrition delte av kunnskap og erfaringer fra Rimfrosts arbeid innen marine ingredienser til pet food. Hege Rosenhaug, produkt- og utviklingssjef kjæledyr i Felleskjøpet Agri, Norges største leverandør av landbruksprodukter og tjenester, supplerte den internasjonale markedsrapportpresentasjonen med å fortelle om det norske pet food-markedet. Hun kom med egne erfaringer fra Felleskjøpet og pet food-bransjen. Tollak Kaldheim Krogsæter, leder for fôr og petfood ingrediensar hos Hofseth BioCare og Stine Røst Slyngstad, Product owner for Brilliant hos Hofseth BioCare, delte også av sin innsikt og kunnskap fra Hofseth Biocare. De gav i tillegg et historisk perspektiv til dagens faglige innhold.

Etter det faglige påfyllet om pet food og marine ingredienser, gav Mari Klokk Leite fra Innovasjon Norge en innføring i et av Innovasjon Norges muligheter for finansiering av internasjonal markeds posisjonering; bedriftsnettverk ordningen. Det var stor interesse for en slik etablering og klynge administrasjonen jobber videre med deltagerne for en mulig videre satsing mot det internasjonale pet food markedet for norske marine ingredienser.

Utbyttet av dagen ble masse ny kunnskap om interessant markeder i vekst. Det ble i tillegg en trivelig dag med diskusjon og nettverking blant pet food-interesserte fra hele landet.