Delegasjon fra Brasil kom til NCE Blue Legasea for å lære

– Vi håper dette er en god start for videre partnerskap og samarbeid mellom våre to land, sa viseministeren for fiskeri og akvakultur.

ÅKP
thumbnail_IMG_0385.jpg

Gruppebildet: Fra venstre bakerst: Wenche Uksnøy (klyngeleder for NCE Blue Legasea), Ole-Johnny Ødegaard og Janita Arhaug (begge prosjektledere i NCE Blue Legasea), Miroslava Atanassova (Møreforskning), Mona Jaegger (økonomisk rådgiver ved den norske ambassaden i Brasilia) og Randi Bolstad (Sjømatrådets utsending i Brasil). Foran fra venstre: Carlos Mello (viseminister for fiskeri og akvakultur), Øystein Valanes (markedsadgang i Sjømatrådet) og Helinton Rocha (direktør i "Departamento de Industria de Pescado").

Sammen med viseministeren, Carlos Mello, kom flere som representerer sjømat- og akvakulturbransjen i Brasil. Sjømatrådets norske utsending i Brasil, Randi Bolstad, sa dette om hvorfor delegasjonen tok turen til NCE Blue Legasea:

randi.jpg
Randi Bolstad.
– Vi er her fordi vi ønsker å se på utviklingen innenfor bruken av proteiner fra sjømat, som restråstoff fra fisk. Det er veldig mye interessant som skjer i denne regionen, som har ledet an i næringen. For oss er det interessant å se hvordan norske aktører opererer og hvordan næringen har utviklet seg her. 


Nettopp læringsperspektivet var også viktig for viseminister Mello: 

– Vi tror på dialog og samarbeid. Og det er viktig for oss å se hvordan dere, her i Norge, håndterer fiskeri- og akvakultur. Brasil er en yngre fiskerinasjon enn Norge. Dere er en ledende nasjon innen fiskeri- og akvakultur, så det er nyttig for oss å lære av deres erfaringer.  

Mello var særs fornøyd med utbyttet av besøket: 

carlos.jpg
Carlos Mello.
– Besøket her har vært fantastisk. Vi håper dette er en god start for videre partnerskap og samarbeid mellom våre to land. 

For den marine klynga, NCE Blue Legasea, er det viktig å ta imot gjester som denne delegasjonen med åpne armer: 

– For oss i NCE Blue Legasea er det sentralt å vise frem all den gode verdiskapningen som skjer i sjømatindustrien i Norge. Vi jobber ikke bare lokalt og nasjonalt med dette, men også på tvers av landegrenser. Derfor var det veldig hyggelig å ta imot den brasilianske delegasjonen og fortelle om hva vi gjør i vår klynge, samt hvordan vi jobber for å skape verdier i samspillet mellom næring, forskning, akademia og virkemiddelapparat, sier prosjektleder i NCE Blue Legasea, Ole-Johnny Ødegaard. 

Han håper besøket kan være til inspirasjon: 

– Forhåpentligvis kan dette være til inspirasjon for andre samtidig som vi knytter nettverk og skaper nye internasjonale samarbeidsmuligheter.