ÅKP og klyngeprogramma GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea utforskar no nye måtar å formidle kunnskap om havnæringane våre til folk i heile landet.

I samarbeid med Doxacom lanserer vi no podkasten "Lys i alle hus" der tidlegare NRK-journalist Jannicke Farstad snakke med menneske på jobb langs kysten, og om verdiskapinga som skjer her.

Den første delen av serien har fått tittelen «Håp i motvind»

podcast jannicke marta_ reidar.png

I det første episode møter vi skipper Egil Skarbøvik og adm. direktør Per Magne Eggesbø på fabrikktråleren Ramoen.

I andre episode møter vi Marta Hauge, sykepleier og salgssjef i ShipMed og Mats Rørvik Grimstad som er skipper i fiskebåtrederiet Nordnes.

Episode3-collage.png

I tredje episode møter industribygger Per Sævik som har opplever store utfordringer både i si satsing innen offshore, fiskeri og i reiseliv. I denne podcasten møter du også Inge Jonny Hide, som er sjef på Myklebust Verft, og som nå ser forbi krisa, og på muligheiter litt lenger framme. La deg inspirere.


Tida vår er no

Dette er ei forteljing som vil sette fokus på at folk på jobb i dag forvaltar ei historie, og er med på å skape ei ny. Bli betre kjent med dei to bedriftene Vesteraalens og Calanus. 


Anbefalt nettleser er Chrome eller Safari. Brukere av nettleser Microsoft Edge kan oppleve problemer med å åpne podcasten.

Podcasten er tilgjengelig på Anchor, Spotify, Apple Podcasts

Du kan i så fall forsøke å åpne lydfilen direkte her:
Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4