Ny møtearena for ledere gjennom IMD Business School

– Samarbeidet som ÅKP og IMD har inngått vil styrke lederkompetansen til alle som deltar og gi en unik forståelse av hva som kreves av lederskap i tida fremover.

ÅKP
samarbeidspartnere-mindre.jpg

Samarbeidspartnerne i ÅKP og IMD samlet til foto under summiten i november. F.v: Per Erik Dalen, Knut Åsebø, Heather Cairns-Lee og Katarina Léger fra IMD, Heidi Nakken og Elisabeth Solvang. 


Sitatet i ingressen tilhører Monica Gjerde Sperre, partner og advokat i Kvale advokatfirma. Hun var én av rundt 80 ledere som deltok på ledersamlingen som sparket i gang samarbeidet mellom ÅKP og IMD Business School. Monica legger til: 

– I dag skjer endringene i et forrykende tempo, og vi som ledere må være i forkant av denne utviklingen.

Monica-mindre.jpg
Monica Gjerde Sperre.

Globale trender til bordet

Gjennom dette samarbeidet bringer ÅKP en av verdens topprankede business-skoler til Campus Ålesund.
– Bedriftene her trenger noen som kan bringe de globale trendene til bordet, noen som kan se på oss og evaluere oss utenfra og, forhåpentligvis, gi inspirasjon, kunnskap og nye tanker, sier Per Erik Dalen, CEO i ÅKP.

Han forteller at samarbeidet med IMD har blitt til etter et ønske om å få et «utenfor-inn blikk» på næringslivet i regionen.

– Gjennom at vi nå etablerer et partnerskap med IMD vil ÅKP være i stand til å levere lederutviklingsaktiviteter på topp internasjonalt nivå til det regionale næringslivet, uavhengig av bransje. Utvikling av programmer og aktiviteter vil skje i et tett samarbeid mellom bedriftene, ÅKP og IMD. Gjennom avtalen med IMD vil ÅKP styrke arbeidet med å tiltrekke, utvikle og beholde ledere i regionen vår, sier Dalen.

Han legger til at samarbeidet med IMD kommer i tillegg til de gode relasjonene ÅKP har til andre utdanningsinstitusjoner:
– Det gjelder flere norske universiteter, men spesielt NTNU. Utenfor Norge kan ÅKP vise til årelange samarbeid med Massachusetts Institute of Technology i USA og Copenhagen Institute for Future Studies i Danmark. Disse holder fram som før. IMD er et supplement, ikke en erstatning, sier Dalen.

Les også: 

ÅKP inngår samarbeid med IMD Business School og skal tilby ledere unik kompetanse

– Dette prosjektet kan sikre at regionen sitter igjen med flere konkurransedyktige bedrifter

– Inspirerende og lærerik

Den første samlingen i samarbeidet mellom IMD og ÅKP foregikk 23. november 2022. Rundt 80 ledere tok da turen til ÅKP for å oppleve en dag ved IMD Business School, uten å lette fra Vigra. Tre ulike IMD-professorer hadde innlegg under samlingen, som også besto av diskusjoner og samtaler rundt bordene, ledet av IMD.

ÅKP fikk svært gode tilbakemeldinger etter den første samlingen. Grethe Aspehaug Loe, daglig leder i Innovern, sier det slik:

– Den første samlingen var både inspirerende og lærerik. Foredragene var interessante, med aktuelle problemstillinger formidlet av engasjerte og kunnskapsrike foredragsholdere. Jeg tror dette kan bli et fruktbart samarbeid med stor nytteverdi for næringslivet i regionen vår. Takk til ÅKP som gir oss denne fine muligheten til kompetanseheving.

En annen som opplevde samlingen som positiv var Gunnar Larsen, CEO i HAV Group:

GunnarLarsen-mindre.jpg
Gunnar Larsen.

– Jeg er veldig positiv til at ÅKP har innledet samarbeid med det internasjonalt anerkjente lederutviklingsmiljøet i IMD. Vi har fantastisk gode ressurser i bransjen og distriktet, men IMD bringer inn et internasjonalt aspekt, og programmer bygd på årelang forskning og erfaring fra mange bransjer, samt både store og mindre selskaper. Dette tror jeg helt klart kan tilføre noe nytt og verdifullt. Jeg er spent på fortsettelsen og hvordan ÅKP vil legge til rette for at vi kan utnytte dette tilbudet.

Ingen døgnflue

Det siste Larsen adresserer, hvordan fortsettelsen blir, er nå under utarbeidelse av ÅKP. Allerede nå er det klart at innovasjonsselskapet og IMD ser for seg både større samlinger, som den første, men også mindre samlinger med færre deltakere.

Uansett er det på det rene at samarbeidet med IMD ikke blir en døgnflue. Sparebanken Vest har nemlig gått inn som sponsor i prosjektet, og har forpliktet seg til å følge det i tre år.

Sparebanken Vest liker at ÅKP knytter enda en kunnskapsinstitusjon til seg, og da særlig IMD, som går for å være en av verdens beste business-skoler, særlig innen ledelse.

– Ålesundregionen og Vestlandet er inne i en spennende omstilling. Vi har stor tro på dette prosjektet fordi kan det kan sikre at regionen sitter igjen med en eller flere nye, gode, ledere og flere konkurransedyktige bedrifter, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

Han legger til:

– ÅKP er et innovasjonsselskap. For å kunne få fram vellykket innovasjon er det helt avgjørende å være tett på kunnskap fra de beste hodene. Samtidig må man ha hendene på rattet på de siste globale trendene. Et samarbeid med IMD sikrer begge deler.

overrekkelse-mindre.jpg
Frode Nergaard Fjeldstad overrekker 2,5 millioner kroner til Per Erik Dalen.