ÅKP inngår samarbeid med IMD Business School og skal tilby ledere unik kompetanse

Gjennom dette samarbeidet bringer ÅKP en av verdens topprankede business-skoler til Campus Ålesund. – Om vi skal lykkes i å være best så er vi avhengig av organisasjoner som endrer seg. For å få det til er man nødt til å ha god ledelse, og det kan IMD, sier Tore Ulstein, som selv har hatt opphold på prestisjeskolen i Sveits.

ÅKP
ToreogReidun.jpg

Bildet: Tore Ulstein og Reidun Monsholm.

ÅKP forsterker sin posisjon som regionens største og viktigste innovasjonsselskap ved å inngå samarbeid med IMD Business School. IMD er én av bare to business-skoler over hele verden som har blitt rangert som topp fem av Financial Times Executive Education Rankings i mer enn 15 år på rad.

Noe av det IMD er mest kjent for er å gi ledere gode verktøy i sin daglige drift. En av dem som har erfart dette er Tore Ulstein. Han er begeistret over det nye samarbeidet mellom ÅKP og IMD: 

- Det som er min erfaring med IMD er at de sitter på de beste ressursene innenfor et veldig bredt nedslagsfelt innen anvendelig kunnskap om ledelse. Om vi skal lykkes i å være best så er vi avhengig av organisasjoner som endrer seg. For å få det til er man nødt til å ha god ledelse, og det kan IMD. Gjennom ressursene i IMD kan vi nå bruke noen av de beste ressursene i Europa, og kanskje verden, til å guide oss på den beste kunnskapen i VÅR kontekst, sier Ulstein, og slår fast: 

– Vår region er verdensledende, og vi ønsker å fortsette å være det, men det er ingen selvfølge. Om vi legger oss bakpå og ikke tar til oss det siste innenfor ledelseskunnskap vil vi om litt ikke være der lenger. For det er nok av folk ute i verden som ønsker å ta vår posisjon, så vi må være litt framoverlente. Bygge på den siste kunnskapen og bruke de beste ressursene. Dette kan også være et ledd i å skape attraktivitet lokalt ved å tiltrekke seg potensielle talenter. 

Tore Ulstein får støtte av Reidun Monsholm, som er kompetanseutvikler og leder i Vard. 

– Verden er i endring og vi er nødt til å endre oss. Vi er nødt til å få bedre ledelse. Vi er nødt til å tiltrekke oss de som virkelig kan det. Så det er helt essensielt. Vi vet jo at de unge talentene vi snakker om vil ha godt lederskap. Dårlig lederskap er kanskje det verste for en bedrift, for da stikker folk, da vil de ikke være der. 

Ser fram til samarbeidet

– IMD er glad for å etablere dette nye partnerskapet med ÅKP, gjennom vår NEXUS-medlemsplattform, for å støtte deres arbeid i utviklingen av talenter, ledere og organisasjoner i Norge, sier Knut Haanæs, norsk professor i strategi og professor i bærekraft hos IMD. For mange er nok Haanæs kjent fra World Economic Forum og Forskningsrådet, i tillegg til å være en kjent TED-talker. 

Knut Haanaes_2-lite.jpg
Knut Haanæs.

Haanæs legger til at IMD er begeistret over partnerskapet med ÅKP: 

– Vi ser frem til å samarbeide med ÅKP for å levere ekte læring og reell innvirkning for selskaper i regionen. Sammen kan vi skape slagkraftige talent- og lederutviklingsinitiativer. Regionen er verdensledende innen flere segmenter, og samarbeidet er en mulighet for oss til å utvikle et spennende initiativ som ikke bare støtter individene i regionen, men på lengre sikt kan ha enda større samfunnsinnvirkning.

Partnerskapet mellom IMD og ÅKP forventes å styrke Ålesunds attraktivitet som forretnings- og talentdestinasjon, og skape langsiktige fordeler for samfunnet og dets økonomi.

"Utenfor-inn-blikk"

CEO i ÅKP, Per Erik Dalen, forteller at samarbeidet med IMD har blitt til etter et ønske om å få et «utenfor-inn blikk» på næringslivet i regionen. 

– Bedriftene her trenger noen som kan bringe de globale trendene til bordet, noen som kan se på oss og evaluere oss utenfra og, forhåpentligvis, gi inspirasjon, kunnskap og nye tanker. Gjennom at vi nå etablerer et partnerskap med IMD vil ÅKP være i stand til å levere lederutviklingsaktiviteter på topp internasjonalt nivå til det regionale næringsliv, uavhengig av bransje. Utvikling av programmer og aktiviteter vil skje gjennom et tett samarbeid mellom bedriftene, ÅKP og IMD.

Dalen legger til at det gode samarbeidet ÅKP allerede har med andre utdanningsinstitusjoner, som NTNU, Massachusetts Institute of Technology og Copenhagen Institute for Future Studies, vil holde fram som før. Samarbeidet med IMD er et nytt supplement.

«ÅKP - IMD Summit - møteplassen for ledere på Nordvestlandet»

ÅKP vil gjennom avtalen med IMD styrke arbeidet med å tiltrekke, utvikle og beholde ledere i regionen vår. Som en start på samarbeidet inviterer ÅKP ledere i utviklingsorienterte bedrifter regionen til en summit, eller en møteplass med workshop, 23. november. Vi tar sikte på at dette blir et årlig event hvor deltakerne blir kjent med IMD som kompetansemiljø, får inspirasjon, ledelsesverktøy og muligheter til å drøfte problemstillinger med internasjonale kapasiteter fra IMD.

Dagen vil inneholde presentasjoner fra IMD-professorer og gi en innføring i metodikk og tanker fra IMD. Kanskje like viktig er det at dette blir en nettverksarena for ledere på Nordvestlandet, hvor man kan ha dialog både med innledere fra IMD og andre deltakere.

Fakta om IMD Business School: 

  •  IMD er en uavhengig akademisk institusjon med sveitsiske røtter og global rekkevidde, grunnlagt for over 75 år siden av bedriftsledere, for bedriftsledere. Siden opprettelsen har IMD vært en banebrytende kraft i å utvikle ledere som transformerer organisasjoner og bidrar til samfunnsutviklingen.
  •  Basert i Lausanne og Singapore, har IMD vært rangert som topp tre av den årlige FTs Executive Education Global Ranking over hele verden for lederutdanning (kombinert rangering for åpne og tilpassede programmer) siden 2012 og i topp fem i mer enn 15 år på rad. IMDs posisjon gjenspeiles i vedvarende topprangeringer fra Financial Times og andre innflytelsesrike forretningspublikasjoner.
høstbilde2.jpg
Fra Campus ved IMD.

Vil du vite mer om IMD? Se film om skolen her