– Dette prosjektet kan sikre at regionen sitter igjen med flere konkurransedyktige bedrifter

ÅKP har inngått samarbeid med IMD Business School. Sparebanken Vest sin stiftelse Agenda Vestlandet liker prosjektet og sponser med 2,5 millioner kroner over tre år.

ÅKP
Knut Haanaes_2-lite.jpg

Gjennom dette samarbeidet bringer ÅKP en av verdens topprankede business-skoler til Campus Ålesund. – Bedriftene her trenger noen som kan bringe de globale trendene til bordet, noen som kan se på oss og evaluere oss utenfra og, forhåpentligvis, gi inspirasjon, kunnskap og nye tanker.

Dette uttaler Per Erik Dalen, CEO i ÅKP. Han forteller at samarbeidet med IMD har blitt til etter et ønske om å få et «utenfor-inn blikk» på næringslivet i regionen.

PerEriklite.jpg
Per Erik Dalen

– Det at vi nå etablerer et partnerskap med IMD vil gjøre ÅKP i stand til å levere lederutviklingsaktiviteter på topp internasjonalt nivå til det regionale næringsliv, uavhengig av bransje. Utvikling av programmer og aktiviteter vil skje i tett samarbeid mellom bedriftene, ÅKP og IMD. Avtalen med IMD vil styrke ÅKP sitt arbeid med å tiltrekke, utvikle og beholde ledere i regionen vår, sier Dalen.

Han legger til at samarbeidet med IMD kommer i tillegg til de gode relasjonene ÅKP har til andre utdanningsinstitusjoner: 

– Det gjelder flere norske universiteter, men spesielt NTNU. Utenfor Norge kan ÅKP vise til årelange samarbeid med Massachusetts Institute of Technology i USA og Copenhagen Institute for Future Studies i Danmark. Disse holder fram som før. IMD er et supplement, ikke en erstatning, sier Dalen. 

Likte ideen

Samarbeidet med IMD har fått gehør hos Sparebanken Vest. De liker at ÅKP knytter enda en kunnskapsinstitusjon til seg, og da særlig IMD, som går for å være en av verdens beste business-skoler, særlig innen ledelse. 

Frode Nergaard Fjeldstad_1-Sparebanken Vest.jpg
Frode Nergaard Fjeldstad.

– Ålesundregionen og Vestlandet er inne i en spennende omstilling. Vi har stor tro på dette prosjektet fordi kan det kan sikre at regionen sitter igjen med en eller flere nye, gode, ledere og flere konkurransedyktige bedrifter, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

Han legger til:  

– ÅKP er et innovasjonsselskap. For å kunne få fram vellykket innovasjon er det helt avgjørende å være tett på kunnskap fra de beste hodene. Samtidig må man ha hendene på rattet på de siste globale trendene. Et samarbeid med IMD sikrer begge deler.

Lang tradisjon

Partnerskapet mellom IMD og ÅKP forventes å styrke Ålesunds attraktivitet som forretnings- og talentdestinasjon, og skape langsiktige fordeler for samfunnet og dets økonomi. Per Erik Dalen understreker at ÅKP har lang tradisjon for å jobbe sammen med ulike banker til beste for næringslivet. 

– Vi har jobbet med så å si alle bankene i regionen opp gjennom, og gjør det fortsatt. Det er gledelig at Sparebanken Vest, som ny aktør i vår landsdel, følger opp denne tradisjonen. Vi er svært takknemlige for sponsingen fra  banken på IMD-prosjektet og tror dette vil komme bedriftene i regionen til gode. 

Forsterket posisjon

Dalen mener at ÅKP forsterker sin posisjon som et av landets mest komplette innovasjonsselskap ved å inngå samarbeid med IMD Business School. IMD er én av bare to business-skoler over hele verden som har blitt rangert som topp fem av Financial Times Executive Education Rankings i mer enn 15 år på rad.
IMD, på sin side, ser fram til samarbeidet. 

– Vi tror dette kan levere ekte læring og reell innvirkning for selskaper i regionen. Sammen kan vi skape slagkraftige talent- og lederutviklingsinitiativer. Regionen er verdensledende innen flere segmenter, og samarbeidet er en mulighet for oss til å utvikle et spennende initiativ som ikke bare støtter individene i regionen, men på lengre sikt kan ha enda større samfunnsinnvirkning, sier Knut Haanæs, norsk professor i strategi og professor i bærekraft hos IMD. 

For mange er nok Haanæs kjent fra World Economic Forum og Forskningsrådet, i tillegg til å være en kjent TED-talker.

høstbilde2.jpg
Campus, IMD.