Tilbyr gratis nettkurs

Vi tilbyr nå gratis nettbaserte kurs og opplæringstiltak til næringslivet. Velg blant kurs fra NTNU, NHH, Høgskulen i Volda og andre anerkjente leverandører. Bruk tiden godt og oppdater din kompetanse.

ÅKP
Kurs fase 2 bio.png

ÅKP og MAFOSS tilbyr nå nye gratis nettbaserte kurs og videreutdanning til bedrifter og permitterte ansatte som er rammet av koronapandemien. Tiltaket er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune og næringsklyngene, og bygger på første runde med kurs som ble satt opp i april og mai. De ble "utsolgt" på få dager og vi har derfor arbeidet for å sette opp nye runder for å møte etterspørselen.  

Vi opplevde en enorm pågang etter kompetansetiltak og har nå satt opp flere kurs for å hjelpe bedriftene og de ansatte til å styrke sin kompetanse. Vi tilbyr nå en rekke kurs gratis som vanligvis ville kostet opp mot 25.000 kroner i deltakeravgift, så vi håper dette blir godt tatt i mot.

Frank Støyva Emblem i ÅKP. 

SØK KURS NÅ

17 nye kurs skal styrke kompetanse

Næringslivet i Møre og Romsdal er hardt rammet av konsekvensene av koronakrisen, og antall permitterte er fortsatt rekordhøyt. For å bistå næringslivet har ÅKP, Mafoss, Digicat og klyngene GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea arbeidet frem og satt opp en rekke gratis opplæringstiltak der ansatte kan bruke tiden til å oppdatere sin egen kompetanse. Tiltakene er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune gjennom BIO 2-ordningen og gjennom klyngeprogrammene. NTNU, NHH, Høgskulen i Volda og en rekke andre kursleverandører står for det faglige innholdet. Og responsen har vært enorm, noe fylkeskommunen er godt fornøyd med.

Dette viser at BIO-ordninga treffer godt slik situasjonen er no, og ÅKP og Mafoss har gjort ein god jobb med å få fram behova i næringslivet. Vi håpar og trur at kompetanseheving kan gjere at både enkeltbedrifter og næringslivet generelt kan stille sterkare når aktiviteten tar seg opp. 

Bergljot Landstad, regional- og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

næringssjef møre og Romsdal fylkeskommune
Bergljot Landstad, regional- og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune. 


Fakta:

  • ÅKP og Mafoss har på vegne av næringslivet søkt Møre og Romsdal fylkeskommune om midler gjennom BIO 2-ordningen til å sette opp nettbaserte opplæringstiltak under koronapandemien.
  • Kurspakken er utarbeidet i samarbeid med næringsklyngene GCE Blue Maritime, NCE Blue Legasea og Digicat – Norsk katapultsenter
  • Kursene er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune og klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, og er gratis for deltakerne. Bedrifter, permitterte ansatte og enkeltpersoner i hele Møre og Romsdal kan benytte tilbudet.  
  • Personer som er helt og delvis permitterte er prioritert, men også ansatte i jobb kan søke på ledige plasser.
  • NTNU i Ålesund, NHH, Høgskulen i Volda, Marint kompetansesenter og en rekke andre kursleverandører står for det faglige innholdet.
  • Første runde med kurs startet 19. mai og andre runde kurs vil starte rundt 25. august.