Kompetanseprogram for sirkulære forretningsmodeller

Kurs Målet med programmet er at du som bedriftsleder, finansleder eller nøkkelperson i en bedrift bygger forståelse for lønnsomme sirkulære forretningsmodeller tilpasset fremtidens behov og muligheter.
PROGRAMMET GJENNOMFØRES HØSTEN 2024.

Arrangør: NCE Blue Legasea
Dato:
Sted: Finnøy Bryggehotell, https://finnoybryggehotell.no/
4jwP2Q9w.jpeg

ÅKPs marine og maritime klynger, NCE Blue Legasea og GCE Blue Maritime, lanserer et intensivt og lærerikt program i sirkulære forretningsmodeller til sterkt redusert pris. Kompetanseprogrammet er samlingsbasert og går over tre samlinger høsten 2024. 

-           Dette er en unik mulighet til å kunne delta på et program om sirkulærøkonomi, hvor kanskje Norges hvasseste forskere på temaet loser deltakerne gjennom det vi tror vil være øyeåpnende kunnskap, sier ansvarlig for programmet og prosjektleder i NCE Blue Legasea, Katrine Vestbøstad.

Programmet er basert på tilsvarende kompetanseprogrammer i andre klynger, blant annet i NCE Seafood Innovation (oppdrettsbransjen). Elise Sæle Dahle som er tilknyttet NCE Blue Legasea gjennom prosjektet Land møter Hav, har vært sentral i utviklingen av programmene og jobbet med å bygge nye sirkulære verdikjeder på tvers av landbruk, havbruk og fiskeri. Elise blir med i fasiliteringen av dette sirkulærøkonomiprogrammet.

–     Det mest inspirerende med å bygge kompetanse i næringslivet på sirkulærøkonomi, er at du kan se gnisten i kremmerøyet når det går opp for folk at bærekraft ikke lenger bare er kostnader, men at man kan gjøre kjernevirksomheten til en del av bærekraftarbeidet. //Elise Sæle Dahle, prosjektleder.

Med på laget er bærekraftseventyrerne og landets fremste forskere på sirkulære og bærekraftige forretningsmodeller, Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen. Begge er tilknyttet Norges Handelshøyskole, hvor de leder Center for Sustainable Business. De regnes som Norges fremste forskere på sirkulære og bærekraftige forretningsmodeller, de sitter i styrer i store og små virksomheter og de driver strategisk rådgivning til hvordan bedrifter kan utforme bærekraftige og lønnsomme forretningsmodeller.

Jørgensen og Pedersen har 20 års erfaring med forskningsbasert innovasjon sammen med bedrifter i inn- og utland som forsøker å forene bærekraft og lønnsomhet, og de leder store forskningsprosjekter med norske bedrifter som Orkla, Vinmonopolet og Sportsklubben Brann for å eksperimentere med nye, grønne forretningsmodeller. 

Sammen er de forfattere av en rekke bøker, artikler og et rikt monn av filmer og annet materiale om bærekraftig forretningsmodellinnovasjon, og de er hyppige foredragsholdere i inn- og utland. De har også sin egen podkast: Bærekraftseventyr med Jørgensen og Pedersen, som har mer enn 100 episoder om temaet.

–     Sirkulærøkonomi er ikke veldedighet eller miljøaktivisme. Tvert imot handler det om nye inntjeningsmodeller og smartere ressursbruk som kan være kostnadsreduserende. //Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen, forskere ved NHH

Jørgensen_Pedersen.jpg

Lars Jacob Tynes Pedersen og Sveinung Jørgensen

Programmet vil være både fysisk og interaktivt, slik at bransjeerfaring står i sentrum. Programmet legger til rette for å utarbeide en verktøykasse til bruk i egen virksomhet.

Samling 1: 

11.-12. september 2024

Samling 1 vil være en introduksjon til tematikk og sirkulære forretningsmodeller. Vi blir kjent med hvordan vår egen bedrift driftes og hvordan vi forvalter  våre ressurser i dag. Hva betyr en omstilling for oss? Hvordan påvirker det store bildet av rammeverk og krav vår virksomhet?    

Samling 2: 

23. oktober 2024  

Samling 2 zoomer ut på globale trender og muligheter innen innovasjon, teknologi og digitalisering. Hvilke sirkulære verdikjeder vokser frem i vår region og i den marine næringen? Hvordan designer vi for sirkularitet? Hva betyr det for vår forretningsmodell?

Samling 3: 

20.-21. november 2024

Samling 3 ser vi fremover og inn i fremtiden. Hvordan realisere og kommersialisere fremtidens sirkulære forretningsmodeller?  Hvordan ser vårt veikart ut? 

Påmelding 

Deltakere: 

20-30 bedriftsledere, finansledere, nøkkelpersoner tilknyttet den marine og maritime verdikjeden. 

Pris:  

ÅKP/NCE Blue Legasea har fått støtte fra Møre og Romsdal fylkeskommune sin ordning Skaparkraft til planlegging og gjennomføring av programmet. Kombinert med støtte frå Sparebanken Møre kan vi dermed tilby redusert pris. 

15.000,- pr deltaker for medlemmer av NCE Blue Legasea/GCE Blue Maritime.  

30.000,- pr deltaker for ikke-medlemmer. 

Prisen dekker kursdeltakelse og lunsj.  

Reise, overnatting og middag dekkes av deltaker. 

For mer informasjon ta kontakt med NCE Blue Legasea v/ Prosjektleder Katrine Vestbøstad, katrine.vestbostad@legasea.no, mobil +47 91607158.

Les mer her

Finnoy-Bryggehotell-Fasade-6-2048x1535 _1_-2.jpg

Det meste av de fysiske samlingene foregår i vakre Finnøy Bryggehotell. Foto: Finnøy Bryggehotell.

Ved å melde deg på her, sikrer du din plass til alle tre samlingene. Det er ikke nødvendig å melde seg på hver samling separat.


Påmelding til Kompetanseprogram for sirkulærøkonomi og bærekraftig innovasjon

Gruppe


Personvernerklæring:

Ja, jeg har lest vilkårene i ÅKP AS personvernerklæring (privacy policy) og godtar at mine personopplysninger behandles i samsvar med denne.

This site is protected by ReCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply