Velkommen til en kapasitet på digitale verktøy

ÅKP og testsenteret Digicat er svært glade for å kunne ønske velkommen til en ny medarbeider. Bjørn Aase Dimmen, en kapasitet på digitale verktøy.

ÅKP
9H6A4285.jpg

Testsenteret Digicat, som Dimmen skal jobbe for, er ett av fem sentre innenfor den nasjonale satsingen Norsk Katapult. Disse sentrene legger enkelt sagt til rette for at næringslivet kan teste ideer før de settes ut i livet. Alle de fem sentrene har nasjonalt nedslagsfelt, og er spesialisert på ulike testmetoder.

Digicat har kompetanse på å teste i en virtuell verden, ofte kalt virtuell prototyping. På dette feltet har Dimmen mye erfaring fra før, forteller leder for Digicat, Jan Børre Rydningen:

8B0CA386-369B-4AAE-8294-33A8D6C3FC6A.JPG
Jan Børre Rydningen.

– Vi er veldig fornøyde med å få Bjørn med på laget. Han har lang fartstid i bruk av digitalt verktøy, og har hatt ulike roller i mange bedrifter. Det gjør at han forstår næringslivet og hvordan de tenker «business». I tillegg har Bjørn skaffet seg et solid nettverk som dekker hele landet. Begge deler viktige egenskaper i rollen han skal inn i der det handler om å både selge budskapet om behovet for digital transformasjon, samt konkrete prosjekter der man tar i bruk teknologi og ikke bare prater om det.

Variert bakgrunn

Bjørn Aase Dimmen er fra Ålesund, og tok dataingeniørutdannelse i hjembyen før han jobbet noen år i Bergen for Vegvesen og Vegdirektoratet. Han kom så tilbake til Ålesund og var daglig leder i en familiebedrift før han var med på å bygge opp en databedrift i Ålesund hvor Offshore Simulator Center AS (OSC) var kunde. Dimmen var deretter med på å bygge opp både OSC og datterselskapet AugmentCity før han begynte hos ÅKP fra 1. januar 2022.

Både OSC og ÅKP holder til på same lokasjon, i huset NMK i Ålesund. Dette innebærer at Dimmen bokstavelig talt kun flytter noen meter til ny arbeidsgiver.

– Det blir kjekt å fortsette samarbeidet med OSC og AugmentCity i min nye jobb for ÅKP og Digicat. ÅKP betydde mye for fremveksten av AugmentCity, og det blir nå spennende å sitte «på den andre siden av bordet» og kunne bistå bedrifter med gode ideer over hele landet.

Sparer tid og penger

Dimmen har sett at simulering og visualisering er et felt i vekst, og er overbevist om at det vil vokse ytterligere i årene framover.

Dette er Jan Børre Rydningen enig i. Han sier at bedrifter sparer både tid og penger på å bruke verktøy for simulering og visualisering:

– Våre testmuligheter gjør vegen «fra ide til marked» mindre smertefull, og man kan raskere begynne å tjene penger på forretningsideen sin. Dette har vi sett hos flere av våre kunder.