Strenge krav, men også store muligheter. Se webinarene om ESG her.

ESG - tre bokstaver din bedrift ikke kan la være å forholde seg til i årene framover. Gjennom tre webinarer har vi hatt en ABC i ESG. Se webinarene her.

ÅKP
ESG3-5jpg.jpg

Noe bedriften din MÅ gjøre

Nå er det slutt på grønnvasking. EU vil gjøre det dyrere å forurense, billigere å være grønn og lettere å skille mellom grønnvasking og reell bærekraft. Dette er noe din bedrift MÅ forholde seg til i årene framover. For de største selskapene trår det en frist i kraft allerede 1. januar 2022. 

Det pågår en stille revolusjon innen bærekraftig finansiering. I finansmarkedene ser vi at veksten i grønne obligasjoner øker kraftig. I EU legges nå siste hånd på de nye klassifiseringsreglene, «taksonomien», som bestemmer hva som kan defineres som bærekraftig investeringer. 

ESG handler altså om regler og krav. Men samtidig kan man se på ESG i et mulighetsperspektiv. Å stå i front kan gi din bedrift et konkurransefortrinn. Dette fokuserer vi særlig på i det tredje webinaret.

ESG3-10jpg.jpg
I ESG-webinar nummer tre får du vite hva Vartdal plast, her ved Jan Endre Vartdal, tenker om ESG. Han blir intervjuet av kommunikasjonssjef i ÅKP, Elisabeth Solvang.

Her ser du de tre webinarene i serien:

23. mars: Hva betyr det for din bedrift?

14. april: Hva risikerer din bedrift ved å ikke forholde seg til ESG?

28. april: Dette har din bedrift å vinne på ESG.

Dyrere lån?

Taksonomien ventes å påvirke alt fra prisingen av selskaper, tilgang på kapital og prisen på lån. Norske bedrifter må derfor være forberedt på å føre regnskap og kommunisere ærlig om klimaavtrykk, sosiale og forretningsetiske forhold i virksomheten.

Hjelp med prosjekt?

Har du et forsknings- eller innovasjonsprosjekt innen bærekraft eller ESG som du ønsker å løfte sammen med andre bedrifter i klyngen, ta kontakt meper.erik.dalen@aakp.no - 920 60 370 for en uforpliktende samtale.

esg2-3.jpg
Solveig Strand i samtale med Elisabeth Solvang.