Lys i alle hus - Ny podcast!

Lys i alle hus, er navnet på en ny podkastserie som skal fortelle de gode historiene fra havnæringene. I de første to episodene møter du folka i Ramoen, Shipmed og Nordnesgruppen.

ÅKP
Lys-i-alle-hus-web.png
- Vi ønsker å bidra til å synliggjøre verdien av havnæringene, virksomhetene og enkeltpersoner langs kysten, fortelle gode historier, skape stolthet og øke kunnskap, kort sagt sette tydelige spor etter de som sørger for at det er lys i alle hus.

Frank Støyva Emblem, kommunikasjonssjef i GCE Blue Maritime Cluster

Håp i motvind

Podcasten er produsert av Doxacom i samarbeid med innovasjonsselskapet ÅKP og klyngene GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea. Rådgiver og samfunnskontakt i Doxacom Jannicke Farstad står for produksjon og regi. Gjennom podcasten møter vi mennesker på jobb langs hele kysten, og du får høre om verdiskapingen som skjer her.

Byggjer bru over krisa

I det første programmet får du bli med Jannicke ut på havet. Episoden heter «Byggje bru over krisa», og handler om at fiskerinæringen nå opplever at det er stengte grenser for norsk sjømat. Fra Ålesund og om bord i fabrikktråleren Ramoen får du høre hvordan Adm. direktør Per Magne Eggesbø og skipper Egil Skarbøvik løser utfordringene i denne krisen.

Får fram kreativitet

I det andre programmet møter vi Marta Hauge, sykepleier og salgssjef i ShipMed og Mats Rørvik Grimstad som er skipper og driftssjef i fiskebåtrederiet Nordnes. Episoden som heter «Koronakrisa får fram kreativitet på havet» handler om at det vi trenger for å føle oss trygge på havet er i endring. Marta Hauge er overveldet over kreativiteten i næringen, og hun tror at de kan komme styrket ut av krisen.

Sette spor

 Dette er starten på det vi håper skal bli program om folk som ser mulighetene på små og store plasser langs hele kysten

Klyngeleder Wenche Uksnøy i NCE Blue Legasea. 

podcast jannicke marta_ reidar.png

I det første episode møter vi skipper Egil Skarbøvik og adm. direktør Per Magne Eggesbø på fabrikktråleren Ramoen.

I andre episode møter vi Marta Hauge, sykepleier og salgssjef i ShipMed og Mats Rørvik Grimstad som er skipper i fiskebåtrederiet Nordnes. 

Anbefalt nettleser er Chrome eller Safari. Brukere av nettleser Microsoft Edge kan oppleve problemer med å åpne podcasten.

Du kan i så fall forsøke å åpne lydfilen direkte her:
Episode 1
Episode 2