Lær om styrearbeid - se dette webinaret i opptak

Henrik Grung, Bente Sollid Storehaug og Tore Tønseth er alle tre ledere med lang styreerfaring. I dette webinaret deler de sine tanker om ledelse, ansvar og hvorfor betydningen av de tre bokstavene ESG er viktige å ta hensyn til i årene framover.

ÅKP
henrikbentetore.jpg

Om krig og fred og politikk og sånn - og om hvorfor de fleste bærekraftsansvarlige er kvinner

Som leder eller styremedlem i en virksomhet har du et ansvar for at ESG følges. Hva forventes av deg, hva må du kunne og hva skjer om du ikke bryr deg om ESG? Vi prøver å gi deg svaret i et webinar med blant andre Henrik Grung, Bente Sollid Storehaug og Tore Tønseth.

Webinaret ble sendt 17. juni, men du kan når som helst se det: 

Se webinaret her

I samarbeid med Kvale Advokatfirma og Sparebank 1 SMN inviterer ÅKP til to ESG-webinarer rettet mot eiere, ledere og styremedlemmer av virksomheter. EU gjør det nemlig dyrere å forurense, billigere å være grønn og lettere å skille mellom grønnvasking og reell bærekraft. For de største selskapene trår nye regler i kraft allerede 1. januar 2022.

Kommunikasjonssjef i ÅKP, Elisabeth Solvang, har skrevet en kronikk i Sunnmørsposten om ESG, les den her: 

"ESG, ka for nokke?"


kronikk1beskjært.jpg

Gjennom tre webinarer har ÅKP tidligere hatt en ABC i ESG. Nå ønsker vi å sette fokus på G-en i ESG. Denne bokstaven står for «governance» og handler, enkelt sagt, om rammer for selskapsstyring. I to webinarer retter vi oss derfor mot eiere, styremedlemmer og ledere i bedrifter - vi tar for oss hva G-en i ESG krever av oss i årene framover.

I det første av disse to webinarene setter innledningsvis Jan Rune Hurlen og Hanne Lillebø Walsh i Sparebank 1 SMN konseptet ESG i kontekst De definerer G-en og sier noe om hvordan den forplikter.

Etter dette er det panelsamtale med Henrik Grung, Bente Sollid Storehaug Tore Tønseth. Henrik Grung er forretningsadvokat i Kvale Advokatfirma. Bente Sollid Storehaug har hatt et 40-talls styreverv i norsk næringsliv, og er i dag styreleder for Placewise Group, Lanullva (Vinje Ullvarefabrikk) og har styreverv i blant annet Hafslund-ECO, Polaris Media, Eika-Gruppen, Europris og Nortel. Tore Tønseth har bakgrunn som aksjeanalytiker, men er nå investeringsdirektør i Ronja Capital og bekler en rekke sentrale styreverv. Tønseth er blant annet styreleder i Salmon Evolution.

4.png

De tre bidrar med mange nyttige refleksjoner du ikke vil gå glipp av. Følg lenken og se webinaret når det passer deg. 

ESG - ledelsen har et ansvar