Gründere med millionTEFT

Ti semifinalister er videre i kampen om én million kroner fra Sparebanken Møre for den beste forretningsideen.

ÅKP
næringsteft 10 semifinaliser.jpg

Det var mange spente gründere på plass under det inspirerende NÆRINGSTEFT-seminaret på ÅKP Blue Innovation Arena på NMK, Ålesund, onsdag 13. desember. Hvem fagjuryen hadde plukket ut var en godt bevart hemmelighet og ble kunngjort i beste Oscar-stil.

– Til dere som ikke blir med videre. Stå på og bevis at vi tok feil, sa prosjektleder for Sparebanken Møres NÆRINGSTEFT, Linda Rafteseth Grimstad, til stor jubel fra salen da spenningen var utløst.

Sju av ti tilknyttet ÅKP

Ålesund, Herøy og Molde er godt representert og det er et stort mangfold og spenn mellom forretningsideene. De ti semifinalistene har et stort potensiale og holder et høyt nivå. Hele sju av ti var tilknyttet ÅKP-systemet enten med inkubator- eller preinkubatoravtale.

BagID AS (Jan Vidar Nalbant, Ålesund/Oslo) 
En digital bagasje tag som vil erstatte dagens papirlapp man får festet på bagasjen når man reiser med innsjekket bagasje.

AgriMare Bio (Emma Lovise Sunde, Ålesund) 
Bærekraftig, storskala oppdrett av børstemark. Børstemarken skal videre benyttes som foringrediens, i form av marint protein og fett, til den globale akvakulturnæringen.

Fostech AS (Håvard Notøy, Leinøy)  Fostech jobber bl.a. med Mixed Reality løsninger som vil forbedre menneskers evne til læring. Forbedret læring betyr i denne sammenhengen å lære raskere, bedre og totalt sett få en bedre læreopplevelse.

Norwegian Centre of Maritime Communication AS (Idar Flø, Hareid) 
Innsamlede ressurs- og sensordata fra fiskeflåten skal gi beslutningsstøtte for fartøy og rederi, og bli tilgjengeliggjort for forsking og bestandsestimering basert på hele økosystemet.

Green Cycle AS (Petter Marius Synnes, Valderøy/ Annelise Chapman, Herøy)  Kommersialisering av makroalgeindustrien gjennom i første omgang dyrking og salg av butare og sukkertare.

Myld AS (Bjørn Helge Lervåg, Ålesund)  Myld forenkler kommunikasjon mellom pårørende, brukere og ansatte i kommunale institusjoner, og gjør hverdagen enklere for denne målgruppen.

Are Pilskog (Gurskøy) 
Startet en virksomhet som skal utvikle, produsere og selge revolusjonerende nytt filmutstyr. Skape et miljø for sensorteknologi og utnytting av dette på utnytting av dette på Nordvestlandet.

effe AS (Eirik Belland, Molde) 
En revolusjonerende støperiteknologi til den globale støperibransjen som gjør at en kan støpe større komponenter. Med denne teknologien kan kundene nå nye markeder, spare energi og redusere tungt og kostbart etterarbeid.

Poptech technologies (Glendarren Stewart, Kleive) 
Sikkerhetsprodukt som ivaretar problemet rundt brannsikkerhet på elektronisk utstyr i hjemmet.

Urban Gartneren AS (Tugushan Alp, Molde) 
Fremtidens landbruk som forbedrer bærekraft og kvalitet i alle ledd.

LES MER OM NÆRINGSTEFT HER