God jul og godt nytt år!

Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere og kolleger en riktig god jul og et godt nytt år! Les vårt julebrev.

ÅKP
Per Erik.jpg

Julen 2018

Kjære venner, det er en glede for oss å sende ut ÅKPs aktivitetsrapport for 2018

Innovasjonsselskapet ÅKP feirer i 2019 20-års jubileum og har siden starten arbeidet for at gründere, vekstbedrifter og internasjonalt næringsliv skal lykkes med vekst, verdiskaping og flere arbeidsplasser. Vi har i dag et bredt tilbud av entreprenørskap- og innovasjonstjenester for private og offentlige virksomheter. I ÅKP er døren åpen for alle som trenger hjelp til å realisere en idé, et produkt eller et prosjekt. Vi har nasjonalt ansvar for tre klyngeprosjekter, et katapultsenter og leverer tjenester til bedrifter over hele Norge fra våre kontorer i Ålesund, Ulsteinvik og Fosnavåg. 

2018 har vært et begivenhetsrikt år. I ÅKP Blue Innovation Arena har vi hatt over 10.000 besøkende og 400 arrangementer i løpet av året. I juni fikk det sterke industrimiljøet på Møre ansvaret for et nasjonalt katapult-senter innen virtuell prototyping, digitale tvillinger og simulering. Dette er en fjær i hatten for hele regionen og det betyr at en nå får nasjonal støtte til å investere i utstyr og kompetanse som skal hjelpe bedrifter i hele landet å utvikle digitale prototyper og teste nye løsninger.

Hyggelig er det også at entreprenørskap er i vinden. Aldri før har vi sett så mange gode forretningsideer og spennende oppstartsbedrifter i vår region. Våre erfarne rådgivere bruker metodikk og verktøy utviklet i samarbeid med Massachusetts Institute of Technology og sammen med ekspertise fra vårt brede industrinettverk sikrer det kvalitet i tjenestene vi leverer. Nytt av året er vekstprogrammet for etablerte bedrifter. Sju bedrifter har i høst jobbet tett med et team av mentorer, rådgivere fra NTNU og ÅKP, og investorer for å skalere sin virksomhet for vekst. Suksessen gjør at vi starter en ny runde allerede i februar.

Den maritime klyngen er fortsatt inne i en krevende omstilling. Men det er gledelig å se at det vinnes kontrakter i nye markeder og at bedriftene nå ansetter for fullt. Cruise, fiskeri, havbruk og havvind - mulighetene i havrommet er store og mye tyder på at 2018 var året da veksten i klyngen igjen skjøt fart. Den marine klyngen Blue Legasea fikk i oktober status som Norwegian Centre of Expertise. Dette viser at regjeringen vil utvikle norsk fiskerinæring videre og gjøre Norge til en foregangsnasjon for bærekraftig verdiskaping basert på 100 % utnyttelse av marint råstoff. Norwegian Rooms-klyngen som samler design- og merkevaredrevet ferdigvareindustri søkte også opptak i NCE-programmet, men nådde dessverre ikke opp i denne omgang. Det er likevel gledelig at klyngen fortsetter det gode arbeidet for medlemsbedriftene sine også i 2019. Vi heier på dere og gleder oss til fortsettelsen!

Vi vil benytte anledningen til å takke for den tillit og hjelp vi har fått fra våre kunder og samarbeidspartnere i året som har gått. Sammen skaper vi muligheter!

Vi ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

Med vennlig hilsen                                        

Per Erik Dalen

aakp_logo.png

program i åkp.png