Fiskeri- og havministeren kom på besøk

– At dere er så tett på i forhold til havnæringene er helt essensielt. Det var veldig riktig å dra på besøk hit, sa fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran.

ÅKP
9H6A8694.jpg

Tirsdag 8. februar hadde vi hyggelig besøk av Nærings- og fiskeridepartementet ved fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran. «At dere er så tett på i forhold til havnæringene er helt essensielt. Det var veldig riktig å dra på besøk hit», var noe av det Skjæran sa. 

Daniel-mindre.jpg
Daniel Garden presenterer New Blue Deal. Foto: Anne Marthe Vestre Berge.


Han fikk blant annet presentert den nye strategien til GCE Blue Maritime Cluster, av klyngeleder Daniel Garden. Njål Sævik i Havila Shipping stilte som representant for den nye strategien. Han er leder av styringsgruppen til den maritime klyngen. 

– Maritim21 er en bekreftelse av New Blue Deal, slo Garden fast.

I tillegg lærte ministeren om digitale tvillinger, presentert av Jan Børre Rydningen fra Digicat Norsk Katapultsenter. Representanter fra NCE Blue Legasea, Innovasjon Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune deltok også. Skjæran fikk dessuten omvisning i ÅKP Idélab av Anna With Rødstøl, og han fikk prøve simulatoren til Offshore Simulator Centre, vist fram av Bjørn Dimmen. For ikke å snakke om turen innom VR-laben.

Rotundenmindre.jpg