Bygger verdensledende testsenter

Norsk Katapult for simulering, digitale tvillinger og virtuell prototyping i havnæringene.

ÅKP
digital twin ulstein osp.jpg

ÅKP Blue Innovation Arena og industrien på Møre ble nylig tildelt status som Norsk Katapult. Får flere titalls millioner kroner til å utvikle "Digicat" - fremtidens testsenter for avansert simulering, digitale tvillinger og virtuell prototyping.   

Vår søknad fikk en veldig god evaluering, men det er nå den virkelige jobben starter!

Per Erik Dalen, ÅKP Blue Innovation Arena

Først i løypa ligger jobben med å få på plass alle formalitetene. Det nasjonale katapultprogrammet er fortsatt under utvikling og det gir oss muligheter tilpasse programmet slik at det i størst mulig grad tjener næringslivets interesser.

jan_børre_rydningen_digicat.png

Både for oss og SIVA er det viktig å vise raske resultat. Vi håper derfor å være på plass med kontraktsforhandlingene i løpet av 3. kvartal, sier prosjektleder Jan Børre Rydningen i Digicat. Samtidig detaljeres investerings- og utviklingsplanene slik at de planlagte innkjøpene kan settes i bestilling så snart som mulig. Det innebærer både oppgradering av dagens kapasitet i ÅKP Blue Innovation Arena, utstyr til de planlagte nodene i Bergen og Narvik og ikke minst utvikling av nødvendige referansemodeller.

Første prosjekt som skal bruke katapulten starter i august, men vi har plass for mange flere prosjekt og vil derfor gå aktivt ut mot bedriftene over sommeren.

 Jan Børre Rydningen, prosjektleder Digicat

Digitalt havrom

Katapult-konsortiet består av et stort antall små, mellomstore og store industribedrifter, GCE Blue Maritime Cluster og ledende FOU-partnere som SINTEF og NTNU. Rolls-Royce Marine er blant bedriftene har bidratt aktivt i arbeidet med Katapult-søknaden. 

At næringsklyngen på Møre får katapult-midler er en veldig velkommen nyhet. Vi har allerede det første prosjektet klart til avspark, og gleder oss til å komme i gang.

Svein Kleven, SVP Engineering, Technology & Quality, Rolls-Royce Marine.

Svein_Kleven_Rolls.jpg