Bli mer kjent med den maritime næringa

I samarbeid med klyngas medlemsbedrifter holder GCE Blue Maritime kurs i Maritime Onboarding. Dette er et innføringskurs i den maritime verdikjeden, og kurset passer for alle som vil bli litt mer kjent med maritim bransje.

ÅKP
deltakere.jpg

Bildet over: fra bedriftsbesøk ved Vard Søviknes

– Dette kurset er tilpasset nyansatte i næringen, ansatte i tilstøtende næringer, politikere, journalister og ansatte i offentlig sektor og andre som ønsker å lære mer om den maritime verdikjeden, sier Juuni Elisabeth Vatne, markedsleder for GCE Blue Maritime i ÅKP.

Juuni-lite.jpg
Juuni Elisabeth Vatne.

Det var som svar på et ønske om et onboardingkurs at klynga avholdt en pilot til kurset allerede i vår. Nå i høst holdes flere kurs, både på norsk og engelsk. Juuni tror at det lenge har vært behov for et slikt type kurs: 

– Noen ganger kan man bli så komfortabel med fagterminologien at man ikke skjønner at andre kan ha problemer med å følge med. Jeg tror kurset skaper både mer kjennskap, og eierskap, til maritim bransje. I beste fall kan det gjøre rekruttering til bransjen lettere, sier hun. 

Se film med reaksjoner fra deltakere her


Fornøyde deltakere

Under det aller første kurset i vår snakket vi med flere deltakere som opplevde kurset som nyttig. 
– Jeg ble med for å møte andre innen den samme maritime klynga samtidig som jeg får en del faglig påfyll. Jeg føler at jeg har lært mye disse to dagene, både gjennom presentasjonene, men også på verftsbesøk i Ulsteinvik, forteller Andrine Egset fra Rem Offshore. 

Hun får bifallende nikk fra en annen deltaker, Christine Sørslett fra Eltorque:

– Grunnen til at jeg meldte meg på dette kurset var for å få enda mer kunnskap om den maritime bransjen. Jeg begynte å jobbe som markedskoordinator for et par år siden, og hadde ikke så mye erfaring fra bransjen tidligere. Så dette var en ypperlig måte å få enda mer kunnskap på, samt bli kjent med kunder og andre som jobber i bransjen. 

Har du fått noen a-ha-opplevelser?

– Ja, for siden jeg er ganske ny har jeg ikke visst hvordan hele prosessen er, fra hvordan designet gjøres til skipene blir bygget på verft, så det var veldig interessant å lære mer om. Og særlig at alle forholder seg til noen andre i verdikjeden, med tanke på leveringstid. 

Les også: Kronikk: ABC i maritim bransje tas imot med entusiasme


Anbefales til andre

Både Andrine og Christine anbefaler andre som vil lære mer om bransjen å ta kurset. Det samme gjør Eivind Gundersen fra Ulstein Verft. Også han var med på piloten i vår: 

– Jeg vil anbefale dette kurset, særlig for nyansatte i maritim bransje som ikke har kjennskap til bransjen fra før. Da tror jeg dette kurset gir god faglig tyngde og forståelse tidlig i ansettelsesperioden. Rett og slett for å forstå mer av hva en driver med og hva en jobber mot.