Åpnet avansert prototypelab

NTNU FabLab åpnet mandag i Ålesund og blir dermed en del av et globalt nettverk for avansert prototyping og produktutvikling.

ÅKP
FKX9UUUWQE.jpg


FabLab har sin opprinnelse fra Massachusetts Institute of Technology og har blitt et globalt nettverk med felles type maskiner, programvare, prosjekter og erfaringer som kan bli delt blant flere hundrede labber over hele verden.

- Her er det åpent døgnet rundt for ansatte i bedrifter, gründere, studenter eller forskere som vil bygge prototyper, drive produktutvikling eller annet innovativt arbeid, sier professor Hans Petter Hildre ved NTNU.


NTNUs første FabLab

Å bygge ulike modeller og prototyper er motoren i produktutvikling og innovativt arbeid. Utvikling av digital produksjonsteknologi har gjort prototyping lett tilgjengelig og er nå bygget opp ved NTNU i Ålesund. FabLab er med andre ord en plattform for læring og innovasjon. Å benytte denne type teknologi åpner for nye muligheter innen forskning, undervisning og produktutvikling i næringslivet.

- Her får både etablerte bedrifter og gründere tilgang til et unikt og avansert produktutviklingsmiljø. Vi håper så mange som mulig benytter seg av tilbudet, sier Per Erik Dalen i ÅKP.


Rask og kostnadseffektiv prototyping

Innovasjon og produktutvikling er en iterativ prosess. Det lages skisser og 3D datamodeller som brukes i diskusjon med kollegaer og kunder som bidrar til å stadig forbedre design. Nå kan vi utvide denne prosessen til å i tillegg hurtig lage fysiske modeller og prototyper. Det å ta og føle på modeller gir enda bedre innsikt i mulige forbedringer og en kan teste produktet. FabLab befinner seg på Campus Ålesund og vil være tilgjengelig for gründere og etablerte bedrifter.