Aker Offshore Wind besøkte den maritime klynga

– Et industrieventyr er i emning og dere må kaste dere på toget nå!

ÅKP
thumbnail_IMG_4892.jpg

Denne klare beskjeden kom fra Anne K. Knausgård, som er leder for industriutvikling og leverandørkjeder i Aker Offshore Wind. Sammen med et knippe kolleger besøkte hun GCE Blue Maritime Cluster i Ålesund tirsdag 21. juni. Her møtte de representanter fra rundt 30 bedrifter fra den maritime klynga. 

Bakgrunnen var at Aker Offshore Wind arrangerer såkalte roadshow hvor de har besøkt flere potensielle leverandører langs kysten. Aker Offshore Wind, Statkraft og bp går sammen for å utvikle havvind ved Sørlige Nordsjø II i Nordsjøen.

thumbnail_IMG_0094.jpg
Anders Nordberg.

Anders Nordberg hos Aker Offshore Wind la vekt på at svært mye ligger til rette for at dette blir en gigantisk industri for Norge i årene framover. Ikke bare ønsker regjeringen det, men forholdene er også de riktige rett og slett fordi vi har en lang kyst. 

– Dette vil skape arbeidsplasser, sa Nordberg, og la til: 

– Bærekraft er konkurransekraft.

thumbnail_IMG_0100.jpg
Anne K. Knausgård.

Både han og Knausgård kunne ikke vært tydeligere i sin oppfordring til bedriftene i den maritime klynga.

– Her er det enorme muligheter for hele leverandørkjeden og vi trenger alle, sa Knausgård, som også minte om dette: 

– Husk at dette ikke bare skal bygges opp, det skal også driftes. Derfor må dere finne deres plass i verdikjeden. 

thumbnail_IMG_6439.jpg
Klyngeleder Daniel Garden sammen med representanter fra Aker Offshore Wind.


Aker Offshore Wind fikk en god dialog med bedriftene som var med, som for øvrig representerte et bredt spekter innen klynga. I tillegg til Aker Offshore Wind og GCE Blue Maritime Cluster holdt også representanter fra NTNU, Norsk Industri, Norwep, EksFin, DnB og Achilles innlegg. Etter innleggene fikk bedriftene i klynga anledning til å møte aktørene i egne en til en-møter. Norwegian Offshore Wind deltok for øvrig også. 

Onsdag var Aker Offshore Wind og en mindre gruppe med ut til Vard Søviknes hvor vi fikk høre om Vards planer for grønn omstilling. Vi fikk også tatt en titt i cruiseskipet «Viking Polaris» som leveres til høsten. 

thumbnail_IMG_0200.jpg
Besøk hos Vard.