– Dette betyr at vi kan hjelpe enda flere bedrifter og gründere

Daglig leder for ÅKP, Per Erik Dalen, hadde god grunn til å smile tirsdag, da han fikk vite at Regjeringen gir 1,5 millioner kroner til Digicat - Norsk Katapultsenter og inkubatorordningen, som begge administreres av ÅKP.

ÅKP
Atlanterhavsp3.jpg

– Med denne bevilgningen på revidert nasjonalbudsjett viser politikerne i Oslo at de ser oss. De anerkjenner at det vi driver med er noe samfunnet har nytte av, sa Per Erik Dalen under utdelingen av de ekstra midlene tirsdag. Hele 1,5 millioner kroner fikk altså ÅKP fra regjeringen, til bruk på Digicat- Norsk Katapulsenter og selskapets inkubatorprogram. Begge deler skal etablere og utvikle infrastruktur for innovasjon. 

Det viktigste for Dalen er likevel at pengene innebærer at ÅKP kan nå enda flere gjennom sine programmer.

– Dette betyr at vi kan hjelpe enda flere hjelpe bedrifter og gründere. 

Atlanterhavsp3.jpg
Det var store smil både på Helge Orten og Per Erik Dalen under utdeling tirsdag.

Blir lagt merke til

Helge Orten (H) sto i bresjen for utdelingen tirsdag, og han var full av lovord om arbeidet ÅKP gjør. 

– Det er riktig som Dalen sier, ÅKP blir lagt merke til. Denne bevilgningen er en stor anerkjennelse av det arbeidet dere gjør, sa Orten, og la til: 

– Pengene er dere vel unt, jeg er overbevist om at dette vil gi god avkastning. Ikke minst når det gjelder det å satse på nye ideer. 

Atlanterhavsp1.jpg
Per Erik Dalen (t.v) sammen med Harry Valderhaug (KrF), Lena Landsverk Sande (V) og Helge Orten (H). Dette er en av bevilgningene som understreker at regjeringen satser på mulighetene som ligger i havrommet, understreket politikerne.

Inspirerer barna - følger opp de voksne

Det var ikke bare ÅKP som fikk et ekstra pengedryss fra regjeringen tirsdag. Også Atlanterhavsparken, ved det kommende Vitensenteret, fikk ekstra kroner å rutte med. Hele tre millioner ble bevilget til senteret. 

Orten mener at de to bevilgningene på sett og vis henger sammen.

– Det handler om å se mulighetene som finnes i havrommet og havnæringene. Barn og unge som besøker Vitensenteret vil kanskje senere ende opp som gründere i ÅKP-systemet, understreket han, og fikk støtte av Per Erik Dalen.

– Vi er støttespillere av Vitensenteret gjennom den marine klyngen vår NCE Blue Legasea. Her er nettopp tanken at vi vil være en støttespiller for den samme målgruppen litt senere i livsløpet. Da er vårt mål å lage bedriftsdrivere av de samme menneskene. 

Attraktiv region

Dalen ønsket også å trekke fram at bevilgningen betyr noe for ÅKPs satsing på såkalt Vertskapsattraktivitet. 

– ÅKPs kjernevirksomhet er å bidra til å skape fremtidens arbeidsplasser og en attraktiv bo- og arbeidsregion. Å støtte aktiviteter som styrker vertskapsattraktiviteten til vår region er en av våre viktigste oppgaver. Dette er også noe vi jobber med gjennom Norsk Katapult og inkubatorordningen.

Les mer om Digicat - Norsk Katapultsenter og inkubatorordningen på aakp.no