ÅKP lederutvikling


«Vi ønsker oss fokus på lederutvikling og en mulighet til å sette vår egen bedrift i perspektiv regionalt, nasjonalt og globalt». Dette er en tilbakemelding vi i ÅKP hyppig får fra bedriftsledere i mange av selskapene vi har i vårt nettverk. 

Vårt fokus på lederutvikling kommer fra bedriftsledere selv, som skjønner at for å kunne ligge i front må man ligge i front på ledelse. Som innovasjonsselskap er dette også en naturlig tankegang for ÅKP. Oppfordringen fra bedriftsledere i vårt nettverk har derfor resultert i en sterk satsing på lederutvikling. Vi er stolte over at vi kan tilby noen av verdens beste tilbud innen lederutvikling i dag. 

Så langt har vi fokus på to tilbud, som leveres i partnerskap med IMD Business School - Sprint og Summit. Disse kan du lese mer om nedenfor. Som et ledd i satsingen har ÅKP, som det eneste norske selskapet, inngått samarbeid med IMD Business School gjennom IMD Nexus. Les også mer om dette under.

 

 

 

ÅKP - IMD Et unikt partnerskap for lederutvikling

Som en av verdens ledende business-skoler innen ledelse, er IMD en pålitelig samarbeidspartner for ambisiøse mennesker og bedrifter. Skolen har hovedkontor i Lausanne, men opererer over hele verden og er internasjonalt anerkjent.

Les mer om IMD Business School her

Sprint og Summit

Som et ledd i vårt fokus på lederutvikling har ÅKP inngått partnerskap med IMD Business School. Sammen med IMD, tilbyr ÅKP Sprint, som er effektive kurs om ledelse og personlig utvikling, og Summit, som er en årlig samling for ledere. Målet er at ledere skal få mulighet til å utvikle seg ved hjelp av erfarne kursholdere fra den verdensledende ledelsesskolen. Etter hvert vil flere tilbud komme fra partnerskapet mellom ÅKP og IMD.

Summit høst 2023: Fra IMD stiller prisvinnende kursholder og professor, Florian Hoos

Florian Hoos er Professor of Sustainability og ESG accounting ved IMD Lausanne, Sveits og Managing Director of the Enterprise for Society Center (E4S). Han er prisvinnende formidler, innovatør og skribent utvalgt av Poets & Quants som en av «The World’s Top 40 Business School Professors Under 40» i 2014.

Før han gikk inn i IMD, jobbet han i ti år som professor ved HEC Paris, der han ledet masterprogram i bærekraft og sosial innovasjon. Han var også besøkende assistentprofessor ved MIT Sloan School. Ved siden av hans akademiske karriere, har han opparbeidet seg ti års erfaring i lederstillinger som Managing Director of the Centre for Entrepreneurship of the Technical University Berlin og som entreprenør med sitt eget rådgivningsfirma for en bred rekke selskapers ESG-strategi.

Aktivitet

Nyheter

Få beskjed om neste arrangement med IMD

53216330552_cd448d203c_o.jpg
Leder for ÅKP Lederutvikling

Martha Gausdal

ÅKP Summit: – Samfunnsutfordringer er ikke et problem, men en mulighet for vekst

Han er ekspert på organisasjonsutvikling og det å bygge god kultur i bedrifter. Til Summit 2023 kommer han for å lære bort sin innsikt til næringslivsledere.

ÅKP
P__r Larshans - mindre.jpg

Pär Larshans har over tretti års erfaring innen organisasjonsutvikling og HR, og blir i dag ansett som ekspert på det å bygge en god kultur rigget for vekst i virksomheter. Han er opptatt av hvordan næringslivet angriper bærekraft og vant allerede i 2009 VM-gull i bærekraftskommunikasjon. De siste årene har Larshans jobbet i industri- og avfallshåndteringsgiganten Ragn-Sells. På de årene har selskapet gjennomgått store endringer: 

– Jeg har jobbet med snuoperasjoner i bedrifter, og det som enkelt sagt handler om å gå fra å være små og dårlige til å bli store og gode. I de åtte årene jeg har jobbet i Ragn-Sells har vi gått fra å tape penger til å være ekstremt lønnsomme. Samtidig har vi en enorm innovasjonskraft og får internasjonal oppmerksomhet for det.

P__r Larshans.jpg _1_2 - mindre.jpg
Pär Larshans.

For å få til dette er bygging av god kultur avgjørende, mener Larshans: 

– Det handler om mye, men blant annet er det viktig hvordan man adresserer kulturen i en virksomhet, og får kulturen være med på å utvikle det samfunnet fremtiden behøver, samtidig som man kan gjøre forretning på det. Som: Hvordan kan jeg få ansatte til å kjenne på et større engasjement? Hvordan kan jeg få de ansatte til å føle at de er en del av det å hjelpe samfunnet framover? Hvordan kan vi få samfunnet til å etterspørre våre løsninger? Og hvordan kan jeg få andre til å fortelle historien om min bedrift? Får man til det koster markedsføringen svært lite.

Lurer du på hva ÅKP lederutvikling går ut på. Du finner mye informasjon ved å klikke her.

Forstå hva som kommer til å skje

Alt dette vil unektelig høres forlokkende ut for næringslivledere. Ifølge Larshans er tilnærmingen enklere å få til enn mange kanskje tror:

– Grunnlaget er egentlig organisasjonsutvikling. Jeg snakker om hvordan man kan forstå samfunnsutfordringer, forstå hva som kommer til å skje, og på den måten være med å lede utviklingen, sier Larshans, og legger til at sirkulærøkonomi er en del av dette: 

– Grunnfilosofien min er at hvis jeg kan hjelpe andre til å forstå hva som er mulig, vil det igjen gi en positiv effekt til min bedrift i fremtiden. Jeg tror at hvis vi får alle til å tenke slik, tenke sirkulært, så jobber vi sammen på en måte som gagner alle parter. For i en sirkulærøkonomi konkurrerer man ikke på samme måte som i en markedsøkonomi. Vi snur rett og slett på hele forståelsen av økonomi og snakker ikke om konkurranse, men om samarbeid. 

Larshans mener bestemt at dette også vil kunne løse rekrutteringsutfordringer mange bedrifter sliter med. 

– Vi gir hverandre hjelp til ved å finne måter å samarbeide på slik at alle parter kan vinne. Da vil den yngre generasjonen tenke at «her er det gøy å jobbe». Slik blir det lett å rekruttere.

Kommer til Summit 2023


I høst, 9.-10. november, kommer Larshans til Geiranger for å få ledere i næringslivet i vår region til å "se lyset". Da arrangerer ÅKP ledersamlingen Summit 2023. Dette er en samling som er tenkt å bli en årlig hendelse. 

Martha Gausdal 6 - mindre.jpg
Martha Gausdal.
– Næringslivsledere i vårt nettverk på mange hundre bedrifter har lenge etterspurt arenaer forbeholdt ledere. Det handler om å kunne diskutere problemstillinger på likefot og å kunne dele, og lære av, felles erfaringer, sier prosjektleder for ÅKP lederutvikling, Martha Gausdal. 

Pär Larshans ser fram til Summit i Geiranger: 

– Jeg gleder meg til å møte beslutningstakerne som forstår mulighetene som finnes, og så vil jeg gjerne jobbe sammen med dem og få forståelse for deres utfordringer. Jeg håper jeg kan bruke av min erfaring til å hjelpe, og dele kunnskap om hvordan samfunnsutfordringer faktisk kan drive virksomheter. Jeg vil snakke om trender og trendspaning. Samt hvordan man kan jobbe med kulturen i et selskap og forstå at man kanskje må endre på enkelte ting i den.

Nettopp dette er viktig, men følsomt, påpeker Larshans: 

– Ofte er dette sensitivt. Man tenker, vi har en kultur, det er slik det er. Men kan man styrke det som er bra og ikke snakke om det som er mindre bra, da forsvinner det mindre gode til slutt. 

Høres dette spennende ut? Hvis du er leder og ikke har meldt deg på Summit 2023 er det fortsatt tid til å melde seg på ved å klikke her.

1080x1080.png