Velkommen til NCE Blue Legasea: Silje ble valgt på grunn av sin relevante bakgrunn

Vår marine klynge har fått en ny ansatt. Det var mange gode søkere til stillingen, men valget falt på Silje Bjørke på grunn av hennes relevante og mangfoldige bakgrunn.

ÅKP
Siljeforbedret-jpg.jpg

Silje er utdannet fiskerikandidatstudiet ved Universitetet i Tromsø, og har dessuten en master i Internasjonal markedsføring. Tidligere har hun jobbet innen salg og markedsføring i marin næring på Sunnmøre i rundt fjorten år. Mer bestemt har hun erfaring som eksportkoordinator hos Firmenich Bjørge Biomarin AS, selger hos Offshore and Trawl AS og Sales Manager hos Polyform AS. Dessuten har Silje praktisk-pedagogisk utdanning fra Volda og har de siste årene vært lektor med tillegg hos Akademiet videregående skole i Ålesund, hvor hun har undervist i entreprenørskap og spansk. 

– Silje har relevant bakgrunn fra marin næring, er språkmektig og har erfaring som vi er sikre på vil bli nyttig både for NCE Blue Legasea og for resten av organisasjonen i ÅKP. Stillingen hun går inn i har fått navnet prosjektutvikler av en grunn. Vi tror Silje vil bidra til  å utvikle nye tilbud som vil treffe medlemsmassen vår godt, sier klyngeleder Wenche Uksnøy. 

Silje, på sin side, ser fram til å begynne i sin nye jobb, 1. juni

– Jeg liker NCE Blue Legasea sitt arbeid med å styrke medlemsbedriftenes posisjon i markedet. I tillegg tiltaler det overordnede fokuset på bærekraft og sirkularitet meg sterkt. Jeg har stor tro på at samarbeid og felles kompetanseheving innad i en næring er en vinn-vinn-situasjon for både bedriftene, miljøet og fremtidige arbeidsplasser. Jeg ser på det som svært inspirerende og motiverende å få lov til å jobbe med dette.

Klyngeleder Wenche føler seg trygg på at hun har fått en stødig prosjektleder med god gjennomføringskraft på laget. 

– Jeg oppfatter Silje som løsningsorientert, nysgjerrig, omsorgsfull og strukturert. Dette er gode egenskaper som hun får bruk for i denne jobben. I tillegg er hun faglig sterk, så dette blir bra.