Fikk én million kroner: – En uvurderlig støtte til bedrifter som vil mer

Sparebank1 SMN har besluttet å støtte ÅKP ScaleUP og StepUp med én million kroner. – Å hjelpe bedrifter til å ta det ekstra skrittet videre er en del av vår strategi, sier banksjef Jan Rune Hurlen.

ÅKP
overrekkelse_ fra Anne-Marthe.jpg

På bildet: Per Erik Dalen mottar sjekk fra Jan Rune Hurlen. Alle foto: Anne Marthe Vestre Berge. 

Nettopp derfor jubler også medarbeiderne i ÅKP ScaleUp og StepUp.

elisabethremøy-web.jpg
Elisabeth Remøy.

– Dette er det all grunn til å juble for, men ikke for oss selv. Disse pengene er en uvurderlig støtte til bedrifter som vil mer, sier driftsleder for ÅKP ScaleUp og StepUp, Elisabeth Remøy. 

Hun påpeker at ÅKP-modellen er tuftet på å levere kvalitetsprogram og aktiviteter til næringslivet. For å oppnå den ønskede kvaliteten skaffer ÅKP betydelig medfinansiering fra virkemiddelapparatet og ikke minst fra næringslivet, slik som denne støtten fra Sparebank 1 SMN.

– Et tilbud som fungerer

ÅKP ScaleUp er et unikt skaleringsprogram som og er ment for etablerte bedrifter som vil vokse. Programmet tar utgangspunkt i anerkjent vekstmetodikk fra Massachusetts Institute of Technology (MIT). Bedriftene går gjennom en skreddersydd prosess hvor de kobles med et svært kompetent og tverrdisiplinert mentorteam.

– Mentorteamet bidrar til å utvikle og verifisere vekststrategien til bedriftene. Til nå har over 30 bedrifter deltatt i programmet og tilbakemeldingene har vært svært gode. Dette er et tilbud som fungerer og blir etterspurt langt utover regionen. Nå retter vi oss mot bedrifter over hele Norge, sier daglig leder Per Erik Dalen, og legger til: 

– Vi får med oss svært erfarne ledere som selv har skalert bedrifter både fra og utenfor regionen  som mentorer. Dette gir programmet et betydelig kvalitetsløft. Mentorene uttrykker at deltagelsen også gir egenutvikling for dem.  Total gir dette et unikt vekstprogram nasjonalt.

Vil løfte bedrifter med stort vekstpotensial

Jan Rune Hurlen i Sparebank1SMN mener ÅKP ScaleUp er et helt riktig prosjekt å støtte for banken.

håndtrykkScaleUp-illustrasjon.jpg

– Å hjelpe bedrifter til å ta det ekstra skrittet videre er en del av vår strategi, sier han, og legger til:

– Vi skal bidra til å løfte etablerte bedrifter med stort vekstpotensial. ÅKP ScaleUp har god historikk og prioriteres høyt i SMN. Samarbeidet med ÅKP har gjennom årene utviklet seg til å bli veldig bra, deriblant gjennom dette ScaleUp-programmet. De har nå videreforedlet konseptet fra tidligere program og retter seg særlig mot vekstbedrifter innen industri med stort eksportpotensial. Vi har nå utvidet vårt samarbeid med ÅKP ved å gi støtte også til deres ÅKP StepUp-program, som er et avklaringsprogram for vekstbedrifter. 

ÅKP ScaleUp støttes av Sparebank1 SMN og SIVA, og leveres i tett samarbeid med NTNU og Converto.

Den offisielle overrekkelsen og annonsering av støtten fra Sparebank1 SMN til ÅKP ScaleUp og StepUp skjedde under Næringsdriv, Ålesund, Scandic Parken, torsdag 25. mai 2023.

ScaleUPfolk-web.jpg
Fra en ScaleUp-samling.