I full blomst

Stine fulgte gründerdrømmen sin og skapte et fargerikt kjoleeventyr til glede for titusener.

ÅKP
Stine Goksøyr KOKO.jpg

Startet gründereventyr i 2009

Å starte egen bedrift i dag er vanskelig, det tar lengre tid enn antatt og mange gir opp. Informasjon og veiledning fra folk som skjønner hvor du er i prosessen, som selv har vært der, kan være avgjørende, mener designeren av klesmerket KO:KO. Stines gründereventyr startet i 2009, den gang bare i tankene. Det var en lang vei å gå før salget av egendesignede hverdagskjoler ble en realitet.

 - I 2010 sluttet jeg i jobben min som blomsterdekoratør. Litt latterlig var det nok å gå til banken og andre aktører å fortelle at jeg nå skulle leve av å designe kjoler. 

Stine Elisabeth Goksøyr, KO:KO 

Men Goksøyr så ingen hinder og hadde skikkelig troen, selv om andre rundt hun var skeptiske. - Det var kjoler, norsk design og farger jeg brant for og ønsket å jobbe med!

Fra Fosnavåg til verdens ende

Stine er både idéskaper, designer og eier av kokonorway.no, som har base i Fosnavåg og selger kjoler gjennom nettbutikk i Norge, Sverige og snart, gjennom et prøveprosjekt, potensielt til hele verden.

Den aller første KO:KO-kjolen ble solgt 11. oktober 2011. En merkedag. 

Åpningen ble suksess. Hele 19 forhandlere ville ta inn kolleksjonen, som bestod av både kjoler, sko, vesker og tilbehør til kjoler. Mannen hennes, Øyvind, har vært ansatt som daglig leder siden 2017. Han setter retning og utvikler alt som har med drift og logistikk å gjøre. Enda to ansatte er med på å holde hjulene i gang ved design og produktutvikling, foto av produkter, drift av nettbutikk, kundebehandling, pakking og sending av ordrer, markedsføring og salg til butikker/forhandlere. For tre år siden passerte de den magiske grensen: de hadde produsert hele 100.000 kjoler!

Koko2.jpg
KO:KO holder til i Fosnavåg.

Vekst i passelig tempo

Gründeren opplever det utfordrende å være liten, men enda mer utfordrende å skulle vokse. Allerede i 2013 ble kokonorway tatt inn som inkubator hos ÅKP. Målet var å skape struktur og rask vekst i selskapet. Så langt hadde Stine jobbet på egenhånd fra en leid garasje og gjort absolutt alt manuelt. Hun understreker at hele veien har hun hatt god støtte i ektemannen sin, nære venner og familie.

- Det var spennende og lærerikt med prosjektet hos ÅKP, men i den prosessen innså jeg at kokonorway trengte mer tid. Jeg valgte derfor å definere et langsiktig mål for kontrollert vekst med mulighet for å investere kun med egne midler. Dette ga trygghet og ble en suksessfaktor for sunn vekst og stabilitet i et ferskt selskap. Hun forteller at på et tidspunkt var det fristende å stabilisere driften på fem millioner kroner i omsetning. Helt til de oppdaget at de kjedet seg.

 Vi ville noe mer. Løsningen ble å jobbe med vekst ett år og så med stabilisering det neste. Det fungerer utmerket!

Feminin hverdagsglede

Den enorme entusiasmen over blomster som Stine har fra sin utdannelse som blomsterdekoratør, lever videre i designene hennes. KO:KO er fargerikt, mønstrete, gøyalt, vakkert og feminint. - Det er gøy å ha klart å skape noe unikt i utkantstrøket. Vi får inn mange nye design på lager hver eneste uke og det er alltid en ny kjole i nettbutikken. Gjennom årenes løp har kokonorway utviklet flere klesmerker, ja, til og med ullundertøy i skikkelig kule fargekombinasjoner. Selv har Stine alltid pleid å gå med kjole. - Mest av praktiske årsaker, egentlig. Det er enkelt å ta på seg en kjole og være fiks ferdig på et øyeblikk, og det er utrolig komfortabelt.

Ønsket om at andre kvinner også skulle få oppdage gleden i behagelige og freshe hverdagskjoler har vært en god drivkraft. Nå deler hun slik hverdagslykke med titusener. Om kokonorway sin fremtid, sier Stine følgende: 

Forhåpentligvis er den proppet med masse gleder: fantastiske kunder som fryder seg over ta på seg ko:ko-kjolene sine og leve livet!

Flere gode historier fra ÅKP finner du her

Koko kjoler.png
Stines kjoler finner dere på www.kokonorway.no

Skal du starte bedrift? Fyll ut skjema så tar vi kontakt!

Legg igjen kontaktinformasjon så vil ta kontakt så snart vi kan


Personvernerklæring:

Ja, jeg har lest vilkårene i ÅKP AS personvernerklæring (privacy policy) og godtar at mine personopplysninger behandles i samsvar med denne.

This site is protected by ReCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply