Sommerhilsen fra ÅKP Startup & Scaleup

Vi ønsker alle våre gründere, vekstbedrifter og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

ÅKP
ÅKP Summervan.png

Et mangfold av forretningsideer og gründere

Vi i ÅKP er stolte av å være en del av Norges viktigste gründer- og entreprenørskapsregion. Rundt oss har vi et mangfoldig næringsliv med bedrifter og ansatte som alltid har blikket vendt utover. Mot kunder og muligheter i internasjonale markeder. Det inspirerer også oss til å hente ny kunnskap fra de fremste miljøene der ute. Et eksempel på det er i vårt arbeid med å utvikle oppstarts- og vekstbedrifter. Her bruker vi «Disiplined Entrepreneurship», en internasjonalt anerkjent metode som brukes av vekstbedrifter verden over. Metoden er utviklet ved prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston. 

bill_aulet.png
Entreprenørskap er ikke noe du kan være en tilskuer til. Du må komme deg ut å gjøre det. Det er et håndverk

Bill Aulet, leder for MITs senter for entreprenørskap

Dette har vi stor tro på, det passer bra med kulturen på Sunnmøre. Derfor implementerer vi denne metoden i alle våre aktiviteter.

Glimt fra gründerverden:

Tango Seaweed AS kom i kontakt med ÅKP gjennom hoppid.no, fikk støtte fra Innovasjon Norge og skrev inkubatoravtale med ÅKP i 2017. Året etter deltok de i finalen i NÆRINGSTEFT, og ble også presentert i ÅKPs Founders Lunch. 

Tango Seaweed står nå i en vekstfase der vi tidligere i år hentet inn 3,1 millioner kroner i ny egenkapital. At ÅKP gikk inn med 1 million i pre-såkornkapital har betydd alt akkurat nå. Det har gitt oss mulighet til videre drift og realisere vår vekststrategi. Og ikke minst er det viktig for oss den kompetansen og det nettverket som ÅKP har bidratt med. 

Annelise Chapman i Tango Seaweed (Herøy).  

tango lillebakk.png
Annelise Chapman, Tango Seaweed - Frode Lillebakk og André Lillebakk i Lillebakk AS

Lillebakk AS deltok i ÅKP Scaleup

Det fremoverlente teknologiselskapet Lillebakk deltok høsten 2018 på ÅKPs Scaleup program. I mai inngikk de millionkontrakt med Smarthub. Smarthub er en allianse mellom ti nettselskaper i Møre og Romsdal. Denne kontrakten alene har en verdi på 34 millioner, to ganger fjorårets omsetning. Vi gratulerer!


Rekordhøy aktivitet i første halvår

I løpet av første halvår 2019 har 62 gründere og vekstbedrifter benyttet våre tjenester. Over 100 nye forretningsideer har blitt vurdert. Halvparten av disse har gjennomført våre nye programmer for idé- og markedsavklaring (Startup 1) og kommersialisering og vekst (Startup 2). Det er gledelig å se så mange gode ideer og driftige folk som ønsker å starte sin egen bedrift. ÅKP ønsker å hjelpe så mange som mulig med å nå drømmen sin. Vi har kontorer i Fosnavåg, Ulsteinvik og Ålesund, i tillegg til et omfattende nettverk i alle kommunene på Sunnmøre. Våre rådgivere står klare til å hjelpe og vi oppfordrer alle om å benytte seg av tilbudet.

ÅKP skal skape vilje og evne til vekst!

På landsbasis ser vi at bare 1 av 10 nyetablerte bedrifter lykkes med å vokse. ÅKP har derfor sammen med NTNU og Sparebank 1 SMN utviklet et vekstprogram - ÅKP Scaleup- for bedrifter som har ambisjoner og evne til vekst. 12 bedrifter har så langt deltatt i programmet og tilbakemeldingene har vært gode. Vekstprogrammet er samlingsbasert og går over tre måneder. I Scaleup-programmet får bedriftene en skreddersydd prosess der vi kobler de med et svært kompetent og tverrdisiplinert mentorteam. Vi starter nå rekrutteringen til kull tre og er klar til å ta opp 6-8 nye bedrifter. Dette blir bra!


INVESTORMATCH - STARTER I SEPTEMBER

ÅKP og Nordea etablerer nå en møteplass for investorer og kapitalsøkende vekstselskaper. InvestorMatch kobler noen av de mest fremoverlente investormiljøene med innovative bedrifter som søker kapital.   

Har din bedrift behov for kapital til videre vekst og kan være en interessant investering for en investor? Er du investor? Kontakt Christian Pritchard epost eller Håvar Risnes epost 

Christian Pritchard.jpg
Håvar_risnes.jpg


Utover høsten vil vi, i tett samarbeid med hoppidkontorene og næringshagene i regionen, tilgjengeliggjøre vår entreprenørskapsmodell for flere gründere, bedrifter og kommuner i hele regionen!

Faktaboks

ÅKP er hele Sunnmøres innovasjonsselskap og dekker 50% av fylkets befolkning. 2 av 3 nye bedrifter etableres her!

  ÅKP tilbyr et unikt sømløst økosystem for entreprenørskap og innovasjon

  • ÅKP tilbyr et møtested for gründere, entreprenører, næringsliv, investorer, venturekapitalmiljøene, finans og akademia.
  • ÅKP tilbyr tilgang til dyktige rådgivere og gode program for etablering og skalering av bedrifter 
  • ÅKP drifter en fysisk infrastruktur med et arbeidsfellesskap i Fosnavåg (Nyskapingsparken), kontor i Ulsteinvik og i ÅKP Blue Innovation Arena i Ålesund.
  • ÅKP er operatør for Møre og Romsdal fylkeskommunes førstelinjetjeneste hoppid.no i sju kommuner.