Første dag av Blue Legasea På Tvers vel gjennomført!

Blue Legasea På Tvers - utviklingskurs for nøkkelpersonell og mellomledere - er offisielt sparket i gang!

ÅKP
thumbnail_IMG_0385.jpg

Arrangører og kursholdere på plass i innovasjonsarenaen. På bildet, fra venstre til høyre.: Gry Helene Stavseng (prosjektleder for GAGN), Wenche Uksnøy (klyngeleder for NCE Blue Legasea), Nina Fuglebakk (prosjektleder for GAGN), Ole-Johnny Ødegaard (prosjektleder for NCE Blue Legasea), Mariann Reite (seniorkonsulent for GAGN) og Håvard Fanum (seniorkonsulent for GAGN).

31.august inviterte NCE Blue Legasea 27 mellomledere og nøkkelpersonell frå 9 klyngebedrifter til oss for en lærerik dag i innovasjonsarenaen. På bestilling frå klyngen leverte GAGN et skreddersydd program som engasjerte, med mål om å videreutvikle lederegenskaper. Deltakerne satt igjen med både faglig og sosialt påfyll etter første dag av Blue Legasea På Tvers. Overordnede tema for dagen var arbeidsledelse, psykologisk trygghet og konflikthåndtering.

Kurset er opprettet på bestilling fra medlemmene i NCE Blue Legasea. I en tid hvor det kan være vanskelig å få tak i godt kvalifiserte ansatte er det viktig å videreutvikle de gode hodene bedriftene allerede har. Vi i NCE Blue Legasea er opptatt av å skape verdi for våre medlemmer. Vi legger gjerne til rette for kurs og aktiviteter de har nytte av, som for eksempel gjennom lederutviklingskurset Blue Legasea På tvers.

IMG-1771.jpg

Marita Buarø og Kristi Ekrann Aarak fra GC Rieber Vivomega Kristiansund ville anbefalt kurset vidare, og nevner at innspel på verktøy, grep og bevisstgjering har vore verdifullt i kurset. 

«Veldig bra, lærerikt, kjekt med gruppearbeid ilag med andre bedrifter» sier Linda Tomren, kurskoordinator i Marint Kompetansesenter. 


IMG-1755.jpg

«Eg trur ein blir ein betre leiar» 

Dette sier Nina Fuglebakk om hvorfor lederutviklingskurs er viktig. Kursholderen trekker fram kommunikasjon og psykologisk trygghet som de viktigste punktene i mellomlederutvikling. Kurset gir deltakerne en verktøykasse for å bedre kunne håndtere ulike situasjoner der man skal være både overordnet sjef og kollega. Kursholder Gry mener det er viktig å ha med behovene og ønskene fra bedriftene i kurset; Både på verktøy, tips, teori og praktiske innspel. Deling av erfaringer kan gjøre mellomlederne bedre rustet for utfordrende situasjoner de møter i hverdagen. 

Dagen blei avslutta med nydeleg middag i godt selskap på Bro restaurant. Vi gleder oss til neste kursdag som vil bli 19.oktober.