Blå skaperkraft
Konferanse Fremtidens bærekraftige fiskeri, sjømat og ingrediensnæring. Havklyngene NCE Blue Legasea og GCE Blue Maritime inviterer til klyngesamling og konferanse rundt fremtidens fangst og fiskeri.
Verdens befolkning vokser raskt og vil passere 8,5 milliarder allerede i 2030. Kun to prosent av maten kommer i dag fra havet, og selv om norsk sjømateksport passerte 100 milliarder kroner i 2019 er potensialet for videre vekst enormt. En samlet fiskeri, sjømat og marin ingrediensnæring arbeider nå for å øke verdiskapingen fra havet på en bærekraftig måte. Hvordan kan ny teknologi og god markedsforståelse hjelpe bedriftene våre til å vokse videre?
PROGRAM
Registrering og lunsj fra 11.00-12.00
12.00: Grønn Bølge og blått hav i Antarctic - Stig Remøy, CEO Rimfrost
12.30: Fremtidens sjømatindustri: «Sjø og land, hand i hand» - For å lykkes med sjømat i fremtiden blir det viktigere og viktigere å ha godt samspill i hele verdikjeden, fra fangst til konsument.
Tommy Torvanger, CEO Nergård Gruppen
13.00-13.20 PAUSE
13.20: 1036 måter å redde havet
Rikke Hegge Jørgensen, Marketing & Community manager Katapult Ocean;
Pitch fra gründerselskapene:
Oceanium (UK) v/ Andy Wilkinson, – Marine-safe bio-packaging and plant-based food & nutrition products from sustainably-farmed seaweed
Innomar AS (Norway) v/Tore Halvorsen,– Innomar AS makes fishing sustainable, developing highly efficient fishing traps which can be equipped with sensors for catch monitoring and traceability.
14.00: Kommer Norges neste «Unicorn» fra havet?
Håvar Risnes, Leder start-up/scale-up ÅKP
14.30 1000 mrd er også penger. Hvordan henger våre bedrifters ambisjoner sammen med EU-s visjoner?
Heidi Nakken, EU-rådgiver, ÅKP:
Ingen deltakeravgift.