Frokostseminar om hydrogen

Seminar Energy Observer er verdens første havgående nullutslipps fartøy, og nå kommer det til Ålesund!
GCE Blue Maritime Cluster inviterer til frokostseminar om hydrogen 9. september kl. 09:00 - 12:30.

Arrangør: GCE Blue Maritime Cluster
Dato:
Sted: ÅKP Blue Innovation Arena
Energie Observer bluesky.jpg

Regjeringen har ambisiøse klimamål skal halvere klimagassutslippene fra transportsektoren innen 2030. Hydrogen kan bidra til utslippsreduksjoner i sektorer som i liten grad bruker hydrogen i dag. I Norge gjelder dette i hovedsak transportsektoren hvor hydrogen kan erstatte fossile drivstoff på noen områder.

ENERGY OBSERVER

9. september får vi en unik mulighet til å lære mer om praktiske erfaringer med bruk av hydrogen som energibærer. Ålesund får besøk av Energy Observer, et fremtidsskip drevet av elektrisk fremdrift takket være en blanding av fornybare energikilder og et hydrogenproduksjonssystem som produserer karbonfritt hydrogen ombord ved bruk av sjøvann. I den forbindelse inviterer vi til frokostseminar og omvisning. Ikke gå glipp av denne muligheten. Begrenset antall plasser.

Program

09:00 Frokost
09:30 Velkommen
Toyota H2  360 - Ecosystem,  Espen Olsen Toyota Norge
HexagonFrom San Francisco Bay to Geirangerfjorden – hydrogen in maritime applications picking up the pace, Knut Flakk
SINTEF - Hydrogen som energibærer
Fiskerstrand verft - Erfaringer fra utvikling av verdens første hydrogenferge, Rolf Fiskerstrand
Hub For Ocean/GCE Blue Maritime Cluster - Samarbeid er nøkkelen til å lykkes
11:30 Avslutning seminar og avreise til omvisning Energy Observer


Båten og dets mannskap skal i løpet av 6 år besøke 50 land og 101 havner i sin reise rundt jorden for finne designere av morgendagen, for å promotere bærekraftige løsninger og bevise at det er mulig å skape en renere verden. 

The ecological transition needs to be seen as a promise for a better world. Through this exclusive Odyssey, we want to make people dream, to raise awareness, to prove that humans can live in harmony with nature and that the fight against global warming can open some doors to a new economic expansion. 

-Jérôme Delafosse,  Expedition leader of Energy Observer

bateau-slider-21.jpgBåten har elektrisk fremdrift drevet av 100% fornybar energi, takket være store solcellepaneler på dekk, to vertikale vindturbiner og at den kan produsere hydrogen fra avsaltet vann. Hydrogen brukes når vind- og solenergi ikke er tilstrekkelig.


GCE TECH FOCUS - Frokostseminar om hydrogen

Kontaktinformasjon


Personvernerklæring:

Ja, jeg har lest vilkårene i ÅKP AS personvernerklæring (privacy policy) og godtar at mine personopplysninger behandles i samsvar med denne.