Biorest AS nytt medlem

Biorest vil ta i bruk uutnyttet krabbeskall som næringsrikt tilskudd i hundemat.

ÅKP
biorest.jpg

Biorest fokuserer på bærekraftig utvinning av marine restråstoffer for å etterlate minst mulig miljøbelastninger fra produksjon, samt finne flere næringskilder. Selskapet startet som en studentbedrift under NTNU i Ålesund høsten 2017, og består av tidligere studenter fra både Biomarin Innovasjon, og Markedsføring & Ledelse med fordypning i Innovasjon og Entreprenørskap. 

Selskapet har funnet en måte å utnytte krabbeskall på. Det som i dag er et avfallsprodukt kan ende som et svært så næringsrikt tilskudd i hundemat. Det markedet er enormt stort.

– I dag dumpes tonnevis med skall i sjøen i forbindelse med produksjon av krabbekjøtt. Det er helt på kanten og det kreves dispensasjon for å gjøre det. Så store konsentrerte mengder med krabbeskjell kan være skadelig for miljøet fordi det tar så lang tid å bryte det ned. Vi ønsker å utnytte restråstoffet for å redusere utslipp samtidig som vi skaper et høyverdiprodukt av avfallsproduktet som igjen kan tilsettes i et allerede eksisterende produkt, forklarer Emil Sæther.

Under fylkesmessen arrangert av Ungt Entreprenørskap 25. april 2018 gikk de av med seieren for prisene “Størst Internasjonalt Potensiale”, og “Beste samarbeid med næringslivet”. I tillegg fikk de andreplassen for den gjeve prisen “Beste studentbedrift”. Både forretningsplan, intervju, fremføring av pitch og presentasjon på stand ble vurdert av jury.  Dette sikret deltakelse i Norsk mesterskap for Studentbedrifter 2018. NM for studentbedrifter ble avholdt i Oslo 11-12. juni 2018. Med flere innovative og interessante bedrifter til stede, fra forskjellige fylker og skoler, var konkurransen definitivt tøff. Biorest vant prisen for “Beste sosiale Entreprenør”, og fikk en 2. plass i hovedkonkurransen “Beste Studentbedrift”.

De var også deltagere under Næringsteft i 2018/19. Biorest har en spennende og utfordrende vår foran seg, og har tatt steget fra studentbedrift til AS. Selskapet er for tiden lokaliserte på NMK i Ålesund, under ÅKP Blue Innovation Arena sitt inkubasjonsprogram. 

På bildet: 

Amalie Valde Berge, Emil Sæther, Helene Hølleland, Sandra Pedersen. 

Med i bedriften, men ikke på bildet: Katrine Ranvik Tysse og Therese Jeanette Årvik  

Vi ønsker Biorest velkommen inn i klyngen!